Категорія
Гроші
Дата

«Війна – це дорого» у цифрах. Forbes порівняв державні бюджети України у 2021–2024 роках. Як змінювались пріоритети у видатках від «Великого будівництва» до великої війни

Після початку російського вторгнення витрати держбюджету на оборону зросли у понад десять разів. Як за два роки Україна пройшла шлях від тотального будівництва доріг до бюджету (майже) мобілізованої економіки? Forbes зібрав основні показники держвидактів з 2021 по 2024 рік.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У жовтні 2021 року керівництво неіснуючого нині «Укравтодору» виношувало плани оновити всю дорожню інфраструктуру України за чотири роки. Бюджет «Великого будівництва» у 2020-му збільшився у 2,5 раза до 124 млрд грн, що вивело до останнього передвоєнного рейтингу Forbes 100 найбільших компаній країни одразу чотирьох великих дорожніх підрядників.

Вже через пів року все докорінно змінилося через російське вторгнення. Короткий підсумок зміни бюджетних пріоритетів після 24 лютого 2022-го – «війна – це дорого». Три роки тому видатки бюджету становили трохи менш як 1,5 трлн грн, вже за рік вони зросли до 2,7 трлн грн, план на 2024-й взагалі перевищує 4 трлн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні