Категорія
Новини
Дата

Україна виконала черговий «маяк» МВФ. Уряд затвердив склад наглядової ради Оператора ГТС

Кабмін затвердив склад наглядової ради ТОВ «Оператора газотранспортної системи України»: трьох незалежних членів та одного представника держави, йдеться в повідомленні пресслужби Мінекономіки. Рішення уряд ухвалив у рамках проведення корпоративної реформи ТОВ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Незалежними членами стали: Девід Чальрз Девіс; Ян Чадам; Сергій Коновець.
  • Представницею держави уряд призначив заступницю міністра енергетики Світлану Гринчук.
  • Уряд мав сформувати наглядову раду ТОВ «Оператор ГТС України» до кінця жовтня 2023 року згідно з зобовʼязаннями МВФ.
  • «Призначення наглядової ради в «Оператор ГТС України» є одним із структурних маяків, які МВФ визначив перед Україною. У нас був чіткий дедлайн, і ми його виконали», – прокоментував заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Оператор ГТС України

ТОВ «Оператор ГТС України» – природна монополія, яка забезпечує транспортування природного газу споживачам України та країн ЄС.

Компанія управляє однією з найбільших газотранспортних систем у світі довжиною більше 33 000 км.

ТОВ було створено в 2019 році для виконання міжнародних зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством щодо забезпечення незалежності оператора ГТС.

Починаючи з 1 січня 2020 року, ТОВ «Оператор ГТС України» є сертифікованим оператором газотранспортної системи України і є незалежним від вертикально-інтегрованих підприємств. Генеральний директор – Дмитро Липпа.

Контекст

31 травня 2023 року уряд ухвалив зміни до постанови №643, які передбачають поширення дії процедури призначень членів наглядової ради ТОВ «Оператор ГТС України» через Номінаційний комітет.

30 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України», який передбачає передачу корпоративних прав ТОВ «Оператор ГТС України» від АТ «Магістральні газопроводи України» до Міненерго.

22 вересня Кабмін передав в управління Міненерго корпоративні права ТОВ «Оператор ГТС України».

25 вересня члени Номінаційного комітету затвердили вимоги до кандидатів, на основі яких було оголошено конкурсний відбір на посади трьох незалежних членів наглядової ради ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні