Категорія
Новини
Дата

Україна вистояла й успішно відбиває атаки ворога. Зеленський звернувся до українців

Росія застосовує проти нас ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Окупанти бʼють по житлових кварталах, намагаються зруйнувати енергетичні обʼєкти, але Україна вистояла й успішно відбиває атаки ворога. Про це заявив Володимир Зеленський у звернені до українців

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Факти 

  • Київ та ключові міста навколо столиці контролюються українською армією, сказав Зеленський.
  • На вулицях, у небі Києва, у Василькові, у Вишгороді, у навколишніх полях тривала справжня битва за Київ. Ворог застосував ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Окупанти бʼють по житлових кварталах, зокрема з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні обʼєкти. У них дуже підла тактика.
  • Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум. Вони не отримали жодної переваги над нами.
  • У кожному місті України окупанти отримують жорстку відсіч. Умань, Одеса, Херсон, Миколаїв, Донбас, Харків, Суми, Чернігів, Київ – всюди, де ворог вбиває наших людей, Збройні Сили України роблять усе, щоб зупинити й знищити окупантів.
  • Львів та інші міста Західної та Центральної України, які піддаються атакам з повітря, тримаються стійко. «Всім, хто захищає Україну сьогодні, – слава! Ви – герої!» – сказав президент.
  • Антивоєнна коаліція діє – в Україну йде оборонна зброя та обладнання.
  • Ухвалив рішення про нагородження званням Героя України Скакуна Віталія Володимировича, сапера 35-ї окремої бригади морської піхоти, посмертно. Ціною власного життя він підірвав міст.

Зеленський закликав українців продовжувати спротив: якщо можете зупиняти і знищувати окупантів – робіть це. Всі, хто може повернутися в Україну, – повертайтеся, щоб захистити Україну. «А потім у нас буде багато роботи, щоб відбудувати її!» – говорить він.

Президент також наголосив: народ України вже заслужив і має право отримати членство в Євросоюзі. «Це й буде ключовим свідченням підтримки нашої країни», – сказав він.

«Настав вирішальний момент раз і назавжди закрити багаторічну стратегічну дискусію та ухвалити рішення про членство України в ЄС», – говорить президент. Сьогодні він обговорив це питання головою Європейської Ради Шарлем Мішелем, президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Маємо майже повну підтримку країн ЄС щодо відключення Росії від SWIFT, додав Зеленський. Він сподівається, що Німеччині та Угорщині вистачить мужності підтримати це рішення. 

Про всі події, які відбуваються після широкомасштабного наступу Росії на Україну, можна прочитати тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні