Категорія
Новини
Дата

Україна вперше обмінялася інформацією про фінансові рахунки з іноземними партнерами

1 хв читання

Україна зробила перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки за стандартом Common Reporting Standard (CRS), повідомляє Міністерство фінансів 4 жовтня. Це – частина євроінтеграційних зобов’язань України, що має підвищити прозорість податкової сфери.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • У межах обміну українські податківці передали інформацію про фінансові рахунки іноземних громадян до податкових органів партнерів з обміну та отримали від іноземних органів дані про рахунки громадян України.
  • Україна обмінялася із партнерами інформацією про фінансові рахунки в банках, страхових та інвесткомпаніях, які належать іноземцям із країн-партнерів.
  • Доступ до інформації про іноземні фінансові активи українців має посилити контроль за декларуванням доходів, що підлягають оподаткуванню, зазначив Мінфін.

Контекст

Впровадження міжнародних стандартів, у тому числі CRS, визначено державними програмними документами уряду та міжнародними зобов’язаннями України.

CRS передбачає щорічний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки між державами, які приєднались до багатосторонньої угоди.

Збір інформації про рахунки, що підлягає обміну, здійснюють фінансові установи, які подають звіти податковим органам юрисдикцій, де вони працюють. 

Перший звітний період охоплював період з 1 липня до 31 грудня 2023 року. На початок 2024 року близько 110 юрисдикцій були учасниками міжнародного багатостороннього автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки, включно з усіма державами-членами ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд