Категорія
Новини
Дата

Visa запустить платформу для токенізованих активів. Вона має допомогти банкам випускати стейблкоїни

1 хв читання

Платіжна компанія Visa Inc. запустить платформу для банків з випуску токенів, забезпечених фіатними грошима, таких як стейблкоїни і токенізовані депозити, пише Bloomberg. Очікується, що платформа буде запущена у 2025 році.

Усе більше фінансових установ і підприємств виявляють інтерес до того, як криптовалюти й технологія блокчейн можуть покращити їхню діяльність.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Ключові факти

  • Продукт, який буде відомий як Visa Tokenized Asset Platform, або VTAP, дасть змогу банкам «чеканити, спалювати і передавати» токени. Поки що він перебуває на стадії тестування, але, згідно із заявою у четвер, має бути запущений наступного року. Стейблкоїни – це криптовалюти, вартість яких зазвичай привʼязана до активів, таких як долар.
  • Іспанський банк BBVA тестував платформу протягом року й очікує на запуск пілотного проєкту для обраних клієнтів на блокчейні Ethereum наступного року.
  • «Visa знаходиться в авангарді цифрових платежів вже майже 60 років, і з впровадженням VTAP ми знову задаємо темп для галузі», – заявила Ванесса Колелла, глобальна керівниця відділу інновацій і цифрових партнерств Visa.
  • Стейблкоїни та інші токени, забезпечені фіатом, набули популярності завдяки PYUSD від PayPal Holdings Inc. та іншим пропозиціям на ринку. «Ми раді використати наш досвід у галузі токенізації, щоб допомогти банкам інтегрувати технології блокчейну у свою діяльність», – сказала Колелла.

Контекст

Популярність цифрових валют центральних банків CBDC зростає у всьому світі. Криза COVID-19 спричинила зміщення платіжних звичок у бік цифрових, безконтактних платежів та електронної комерції через пізніше спростований ризик того, що банкноти є способом передачі інфекції. Криптовалюти, розроблені приватними організаціями або неформальними спільнотами (наприклад біткоїн), зазнали значного розвитку та збільшення вартості. 

У відповідь на це 87 країн, що представляють понад 90% світового ВВП, зараз вивчають вплив цифрових валют центральних банків. Більше про це читайте тут.

3 жовтня стало відомо, що міжнародна система грошових переказів SWIFT випробує транзакції токенізованих активів і цифрових валют у режимі реального часу в 2025 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд