Категорія
Новини
Дата

Україна втратила через війну 27 нафтобаз. Збитки від руйнувань оцінюють у $227 млн

1 хв читання

На 10 травня втрати від руйнувань 27 нафтобаз становлять $227 млн, свідчать підрахунки проєкту «Росія заплатить». Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури України через війну – понад $94 млрд.

Ключові факти

  • У поточних обрахунках додана оцінка KSE збитків від руйнувань та пошкоджень нафтобаз. Втрати від руйнувань 27 нафтобаз становлять $227 млн.
  • У нових обрахунках найбільше зростання збитків становило збільшення кількості пошкоджених і зруйнованих житлових будинків. За останніми оцінками проєкту, через війну зруйновано чи пошкоджено 35,2 млн кв. м житлового фонду на $31 млрд. Порівняно з попередніми обрахунками цей показник зріс на майже $1,3 млрд. Від руйнувань житлового фонду найбільше постраждали Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми та Рубіжне.
  • Загальні втрати економіки, понесені під час війни, становлять $564–600 млрд. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $2,4 млрд.
  • Загальна кількість зруйнованих або пошкоджених закладів освіти вже майже тисяча, а збитки сягають $1,3 млрд. 
  • Загалом з початку війни РФ проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 208 підприємств, 508 медзакладів, 562 дитсадки, 295 мостів, 156 складів, 102 релігійні споруди, 83 адмінбудівлі, 27 нафтобаз і 12 цивільних аеропортів. 
Україна втратила через війну 27 нафтобаз. Збитки від руйнувань оцінюють у $227 млн /Фото 1

Контекст

Загальні втрати економіки України через війну, за спільними оцінками Мінекономіки та KSE, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від $564 млрд до $600 млрд. 

Проєкт «Росія заплатить» фокусується на оцінці прямих втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни та оцінці фінансової вартості цих втрат. На цей час у межах проєкту не здійснюється оцінка загальних втрат економіки, що охоплюють не лише прямі втрати інфраструктури, а й численні «побічні» втрати, яких економіка зазнала внаслідок війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні