Категорія
Новини
Дата

Україна втратила через війну 27 нафтобаз. Збитки від руйнувань оцінюють у $227 млн

На 10 травня втрати від руйнувань 27 нафтобаз становлять $227 млн, свідчать підрахунки проєкту «Росія заплатить». Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури України через війну – понад $94 млрд.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У поточних обрахунках додана оцінка KSE збитків від руйнувань та пошкоджень нафтобаз. Втрати від руйнувань 27 нафтобаз становлять $227 млн.
  • У нових обрахунках найбільше зростання збитків становило збільшення кількості пошкоджених і зруйнованих житлових будинків. За останніми оцінками проєкту, через війну зруйновано чи пошкоджено 35,2 млн кв. м житлового фонду на $31 млрд. Порівняно з попередніми обрахунками цей показник зріс на майже $1,3 млрд. Від руйнувань житлового фонду найбільше постраждали Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми та Рубіжне.
  • Загальні втрати економіки, понесені під час війни, становлять $564–600 млрд. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $2,4 млрд.
  • Загальна кількість зруйнованих або пошкоджених закладів освіти вже майже тисяча, а збитки сягають $1,3 млрд. 
  • Загалом з початку війни РФ проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 208 підприємств, 508 медзакладів, 562 дитсадки, 295 мостів, 156 складів, 102 релігійні споруди, 83 адмінбудівлі, 27 нафтобаз і 12 цивільних аеропортів. 
Україна втратила через війну 27 нафтобаз. Збитки від руйнувань оцінюють у $227 млн /Фото 1

Контекст

Загальні втрати економіки України через війну, за спільними оцінками Мінекономіки та KSE, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від $564 млрд до $600 млрд. 

Проєкт «Росія заплатить» фокусується на оцінці прямих втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни та оцінці фінансової вартості цих втрат. На цей час у межах проєкту не здійснюється оцінка загальних втрат економіки, що охоплюють не лише прямі втрати інфраструктури, а й численні «побічні» втрати, яких економіка зазнала внаслідок війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні