Категорія
Новини
Дата

Україна з кінця червня знищила 14 військових баз та складів зброї на окупованій території. Раніше такі цілі були недосяжні – BBC

Останні кілька тижнів на захоплених Росією українських територіях вибухають військові склади, пише BBC. Йдеться про удари по складах і базах у «глибокому тилу» російських військ. Видання звертає увагу на 14 таких випадків.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Офіційно ні генштаб ЗСУ, ні міноборони РФ не повідомляли про такі випадки. Інформацію та відеодокази розповсюджували в соцмережах очевидці вибухів, військові журналісти та блогери з обох боків, а також місцеві чиновники. Деякі випадки підтвердило також управління стратегічних комунікацій ЗСУ. 
  • Йдеться про 14 військових баз та складів озброєнь: удари по інфраструктурі Збройних сил РФ у Новій Каховці (Херсонська область) та складу боєприпасів у Перевальську (Луганська область), 28 червня; удар по складу боєприпасів у Попасній (Луганська область), 2 липня; удари по двох військових базах у Мелітополі (Запорізька область), 3 липня; вибух бази у Сніжному (Донецька область), 4 липня; вибух бази у «Камаз-центрі» у Донецьку та складу у Кадіївці (Луганська область), 5 липня; вибухи баз та складу у Великому Бурлуці (Харківська область), Макіївці (Донецька область) та Херсоні, 6 липня; удар по нафтобазі у Донецьку, 7 липня; вибухи складів у Шахтарську (Донецька область) та Новій Каховці (Херсонська область), 8 липня.

Контекст 

Точність і якість попадання по російським складам та базам вказує саме на роботу західної зброї. Наприклад, ракета з HIMARS має GPS-наведення і може точно і потужно бити за невеликими цілями, такими як штаб військ противника або поглиблений командний пункт.

23 червня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що довгоочікувані системи залпового вогню HIMARS прибули із США на український фронт. 9 липня у Пентагоні повідомили, що у новому пакеті військової допомоги для України розміром $400 млн прибудуть додаткові чотири одиниці системи HIMARS.

Ці мобільні ракетні установки можуть вражати мету з відривом близько 70-80 км.

«Системи HIMARS та їхні аналоги знищують противника і завдають ударів по російським цілям, які раніше були недосяжні. Однак для серйозного контрнаступу потрібно ще більше такої зброї», – зазначив секретар РНБО Олексій Данилов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні