Категорія
Новини
Дата

Україна залучить від МБРР $1,5 млрд для підтримки бізнесу

Уряд ухвалив розпорядження, яке відкриє можливість отримання позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку обсягом $1,5 млрд для підтримки бізнесу. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Залучення $1,5 млрд допоможе підтримувати бізнес, нарощувати експорт, забезпечувати макрофінансову стабільність, наголосив Шмигаль. 
  • Також, за словами премʼєра, Кабмін затвердив постанову, що визначає умови позики від Канади. «Це додатково 2 млрд канадських доларів (понад $1,5 млрд), які можемо отримати вже цього року», – повідомив Шмигаль. 
  • Крім того, він повідомив, що Україна працює з партнерами над створенням великої кредитної лінії для відновлення України та інтеграції з ЄС на пʼять років під 0%. Прем’єр-міністр наголосив, що ці кошти підуть на будівництво, ремонт, логістику, освіту та інші цілі. 

Контекст

Цього року Кабмін передбачив майже 45 млрд грн на програми підтримки українського бізнесу, заявляв раніше Шмигаль. За його словами, відновлення та розвиток підприємництва є одним із пріоритетів у Плані дій уряду.

Потреби українського приватного сектору на 2024 рік тільки в частині промисловості та комерції складають $5,8 млрд. При цьому частина джерел фінансування вже є доступною для бізнесу, зазначала перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні