Категорія
Новини
Дата

Українські компанії з квітня отримають доступ до кредитів британської фінансової установи

Український бізнес з квітня цього року зможе отримати кредити від британської фінансової установи British International Investment (BII). Про це повідомила пресслужба Мінекономіки за результатами зустрічі першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлії Свириденко із гендиректором British International Investment Ніком О’Донохью. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • BII заявила про загальний ліміт до 250 млн фунтів стерлінгів для фінансування приватного сектора в Україні. Ці кошти стануть доступні через платформу спільного інвестування (Сo-Іnvestment Platform) через залучення партнерських фінансових організацій в Україні, йдеться у повідомленні. 
  • Сторони також домовились посилити співпрацю в рамках Платформи спільного інвестування під керівництвом ЄБРР.

Контекст

За даними Мінекономіки, потреби українського приватного сектору на 2024 рік тільки в частині промисловості та комерції складають $5,8 млрд. 

Очікується, що приватні інвестиції матимуть найвищий мультиплікативний ефект. Українська промисловість та комерційний сектор генерують близько 1/3 ВВП, а також надають робочі місця для близько 6 млн людей, а збитки секторів внаслідок війни оцінюються приблизно в 15,6 млрд.

British International Investment належить уряду Великої Британії. Установа заснована у 2022 році шляхом обʼєднання CDC Group та Інвестиційної корпорації Commonwealth Development (CDC). Зараз BII – одна з провідних міжнародних інвестиційних установ з широким спектром діяльності в різних секторах економіки. Установа інвестує в промисловість, фінанси, нерухомість, технології та інші галузі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні