Категорія
Новини
Дата

Українська кіберспортивна команда NAVI виграла фінал IEM Rio 2024 з Counter-Strike 2

1 хв читання

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere впевнено перемогла німецьку організацію MOUZ у фіналі IEM Rio 2024 з дисципліни Counter-Strike 2. За перемогу на цьому турнірі команда NAVI отримали $100 000, пише Чемпіон.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Поєдинок проходив у форматі Во5 та завершився з рахунком 3:1. Гра розпочалася з вибору «мишок» Inferno, де «народжені перемагати» розпочали невпевнено і поступилися у першій половині. Проте після зміни сторін NAVI не лише відігралися, але й здобули перемогу.
  • За перемогу на цьому турнірі «народжені перемагати» отримали $100 000 та путівку на IEM Katowice 2025. 
  • Для NAVI це вже шостий фінал поспіль. Команда впритул наблизилася до власного рекорду – сім поспіль фіналів у 2021 році – та близькі до того, щоб повторити неймовірне досягнення FaZe у 2023-24 роках – вісім фіналів.
  • У складі Natus Vincere виступають два українці, литовець, румун та фін: Валерій «b1t» Ваховський (Україна); Юстінас «jL» Лекавічус (Литва); Алексі «Aleksib» Віролайнен (Фінляндія); Міхай «iM» Іван (Румунія); Ігор «w0nderful» Жданов (Україна); Андрій «B1ad3» Городенський (тренер, Україна).

Контекст

Natus Vincere, або NAVI, починався з команди із Counter-Strike у 2009 році й переріс у головну кіберспортивну організацію України. Команда стала першою в історії, якій вдалося виграти три головних світових кіберспортивних турніри за один рік. За 12 років колективи під брендом NAVI в різних іграх заробили $18,7 млн призових.

Засновником і власником NAVI був Олександр Кохановський. У 2019-му він увійшов до топ-5 найвпливовіших людей СНД у кіберспорті за версією російського Forbes. 

В Україні Кохановському через юрособу на Британських Віргінських островах з моменту реєстрації у 2018 році належало ТОВ «НАВІ Ю.ЕЙ.». Проте 12 липня 2022 року воно змінило кінцевого бенефіціарного власника на громадянина України Максима Кріппу.

Макс Кріппа – у минулому діловий партнер колишнього власника американської ракетної компанії Firefly Макса Полякова. За даними матеріалів давньої судової справи, у 2012-му підприємці мали спільний бізнес у сфері гемблінгу. У 2023 році Кріппа придбав БЦ «Парус» у Вадима Столара.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд