Категорія
Новини
Дата

Власник розробника S.T.A.L.K.E.R. і кіберспортивної команди NAVI Макс Кріппа придбав БЦ «Парус» у Вадима Столара

Компанія-власник кіберспортивної команди NAVI і розробника S.T.A.L.K.E.R. придбала один з найвідоміших київських бізнес-центрів «Парус» у Вадима Столара, повідомляється в єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На ТОВ «Передові технології плюс» зареєстрований торговельно-офісний центр «Парус», власником компанії є ТОВ «Парус Холдинг». Відповідно до змін у реєстраційній інформації, бенефіціарним власником останнього став Максим Кріппа.
  • Водночас Вадима Столара через фонд «Генезис» та його ексдружину Інну Майструк виведено з переліку бенефіціарів.

Контекст

30 листопада АМКУ надав дозвіл компанії «Ола Файн» бізнесмена Максима Кріппи придбати понад 50% у ТОВ «Парус Холдінг». Через цю компанію Вадим Столар (80%) і його ексдружина Інна Майструк (20%) володіють бізнес-центром «Парус». 

«Парус» – бізнес-центр класу «А», який розташований в центрі Києва. Висотність – 33 поверхи, загальна площа – близько 70 000 кв. м, орендна – близько 50 000 кв. м.

На початку лютого 2021 року стало відомо, що девелопер Вагіф Алієв завершив продаж бізнес-центру «Парус» народному депутату Вадиму Столару.

Макс Кріппа – у минулому діловий партнер колишнього власника американської ракетної компанії Firefly Макса Полякова. За даними матеріалів давньої судової справи, у 2012-му підприємці мали спільний бізнес у сфері гемблінгу. 

Кріппа також може мати відношення до купівлі столичного готеля «Дніпро». В будинку бізнесмена в Броварах зареєстрована компанія «Смартленд», яка у 2020 році придбала «Дніпро» за понад 1 млрд грн, писала раніше LIGA.net.

Про іншу купівлю Кріппи – кіберспортивну команду NAVI – Forbes писав у вересні 2022-го, угода відбулася кількома роками раніше. Двоє топменеджерів кіберспортивних організацій на умовах анонімності розповідали Forbes, що Кріппа купив NAVI у 2020 році. У березні 2023-го з виданням зв’язалися представники бізнесмена, які стверджують, що угоду укладено ще в 2018 році, а зміна власника у YouControl у 2022-му «ознаменувала її фіналізацію».

Також Кріппа є інвестором української компанії кіберспортивних трансляцій Maincast, про що Forbes говорив співзасновник Віталій Волочай.

Нещодавно Кріппа став власником розробника гри S.T.A.L.K.E.R., української GSC Game World. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні