Категорія
Новини
Дата

Українська SoftServe відкрила чотири нових офіси за кордоном

Українська IT-компанія SoftServe відкрила нові офіси у Мексиці, Колумбії та Румунії у третьому кварталі, пише DOU. До кінця року компанія планує запуск ще одного офісу у Польщі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зокрема, у Мексиці офіс розпочав роботу в липні, раніше у місті Гвадалахара був коворкінг. У вересні замість коворкінгу відкрили й офіс у Колумбії у місті Медельїні.
  • Також у вересні запрацював офіс SoftServe в румунському Бухаресті та офісний простір у форматі коворкінгу в місті Клуж-Напока. У SoftServe повідомили, що румунський девцентр стрімко розвивається, у цій країні зараз працюють майже 150 фахівців.
  • У планах SoftServe до кінця року – відкрити ще один офіс – у Польщі. Наприкінці листопада простір у форматі коворкінгу запрацює у Варшаві. SoftServe має офіси ще у шести польських містах та загалом об’єднує у цій країні понад 1500 фахівців.

Контекст

Станом на літо 2023-го перша пʼятірка найбільших в Україні IT-компаній залишається незмінною, проте команди усіх компаній-лідерів скоротилися протягом першого півріччя. Загальна кількість українських фахівців EPAM, SoftServe, GlobalLogic, Evoplay та Luxoft зменшилася майже на 3000 людей, свідчить дослідження DOU.

Загальна кількість спеціалістів у пів сотні найбільших компаній за шість місяців зменшилася майже на 7%, або на 6100 осіб. 

З початку 2023-го компанії менш активно відкривали нові офіси. У першому півріччі 2023-го лише вісім із них подбали про нові офісні приміщення та коворкінги для своїх фахівців. Найбільше відкрили EPAM і DataArt. Найпопулярнішою локацією залишається Полтава. П’ять компаній відкрили нові офіси за кордоном, три з них – у Польщі. Також майже половина з пів сотні компаній мають до 25% української команди за кордоном. Лише у трьох компаній уся команда – в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні