Категорія
Новини
Дата

Українська SoftServe створює власну ШІ-лабораторію. Компанія відкрила 15 вакансій

IT-компанія SoftServe заявила про створення лабораторії генеративного штучного інтелекту. Шукають 15 спеціалістів у шести країнах. Про це Forbes повідомили в пресслужбі компанії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • SoftServe відкрила 15 вакансії в Україні, Румунії, Польщі, Колумбії, Іспанії та Чилі. Компанія шукає фахівців з Data Since, ML-розробки та Computer Vision. Більшість вакансій планують закрити у вересні та жовтні.
  • Мета лабораторії – прискорити впровадження ШІ-технологій у різних сферах та індустріях, а також вирішувати завдяки їм конкретні бізнес-проблеми.
  • Лабораторія працюватиме у напрямках: AI Discovery, AI Launchpad та AI Adoption
  • У межах роботи в лабораторії генеративного штучного інтелекту, фахівці SoftServe використовуватимуть інструменти у партнерстві з AWS, Google Cloud, Microsoft Azure та NVIDIA.

Контекст

У серпні 2023-го на рахунку SoftServe було понад 200 реалізованих ШІ-проєктів. Через війну у 2022-го компанія мала певний відтік спеціалістів, розповідав Дмитро Зікрач, Data Science Competence Manager компанії. «Але нині маємо стрімкий тренд на ріст команди – наймаємо щонайменше п’ять людей на місяць», – додає він. 

Станом на вересень 2023-го на майже 7 000 IT-вакансій в Україні претендує понад 91 000 кандидатів, свідчать дані Djinni. Великі аутсорсери призупинили найм, особливо, недосвідчених спеціалістів. За дев’ять місяців 2023-го SoftServe найняв глобально близько 250 джунів. 100 з них – в Україні.

Водночас попит на AI/ML-спеціалістів йде угору останніх кілька років, розповідала головна рекрутерка холдингу Roosh Дар’я Маляр. Наразі у найбільшому дефіциті – Senior ML-інженери, які працюють з 3D. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні