Категорія
Новини
Дата

Українським біженцям дозволили міняти готівкову гривню на євро у банках Німеччини. За один раз можна обміняти до 10 000 грн

Українці з 24 травня можуть обмінювати в банках Німеччини гривні на євро. Про це повідомляє DW з посиланням на заяву німецького мінфіну.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Українці зможуть обміняти в Німеччині лише 1,5 млрд грн готівкою. За один раз можна обміняти до 10 000 грн.
  • Допускається обмін цієї суми повністю і частинами. Приймаються банкноти номіналом 100, 200, 500 і 1000 грн. Комісію за обмін на євро не стягуватимуть. Обмін проводиться за курсом, оприлюдненим на сайті Бундесбанку.
  • Обмін гривень на євро фіксуватиметься в онлайн-додатку Європейського центробанку, щоб уникнути перевищення встановленого ліміту обміну в 10 000 грн.
  • При цьому перевірятимуться та зберігатимуться особисті дані кожного українця, який забажає обміняти гроші. Для посвідчення особи буде достатньо документів, які необхідні для переміщених українців для відкриття базового рахунка в Німеччині.
  • Програму обміну гривень на євро заплановано на три місяці. Фінансові втрати, які можуть статися під час обміну, відшкодовуватимуться за рахунок федерального бюджету.

Контекст

У квітні Комітет постійних представників схвалив рекомендацію Ради ЄС про конвертацію банкнот гривні у валюту держав-членів, щоб надати підтримку біженцям, які відчувають труднощі з обміном своїх банкнот на валюту ЄС.

З початку російського вторгнення понад 6,5 млн українців стали біженцями та тимчасово виїхали до сусідніх країн. Найчастіше українці виїжджають до Польщі, Румунії, Угорщини, Молдови. Німеччина прийняла 218 000 українців.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні