Категорія
Новини
Дата

Український фонд Hypra Ігоря Перції викупив 25% сервісної IT-компанії з блокчейн-розробки BoostyLabs

Український венчурний фонд Hypra на $25 млн, орієнтований на проєкти Web3, викупив 25% акцій блокчейн-розробника Boosty Labs. Про це йдеться в пресрелізі Hypra.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сума інвестиції не розголошується. Фонд, заснований колишнім партнером TA Ventures Ігорем Перцією та засновником Trionika Дмитром Волконським, заявляв, що інвестуватиме від $500 000 до $2 млн.
  • Hypra викупила частку в іншого українського інвестиційного фонду Netsolid Investments, зареєстрованого в Естонії. Фонд із фокусом на диджитал-маркетинг, маркетплейси та SaaS, інвестував у Boosty Labs у 2020 році. 
  • Як зазначається в релізі, Hypra є єдиним інвестором Boosty Labs. Фонд братиме також участь у побудові операційних процесів, продажах і маркетингу. 

Контекст

Boosty Labs заснував у 2017 році Віктор Ігнатюк, який також є засновником стартапів uCredit, Taplend, Creditor AI. Компанія спеціалізується на аутсорсингу блокчейн-розробки, системній інтеграції, автоматизації бізнес-процесів підприємств та ІТ-консалтингу. Штаб-квартира компанії – в Нью-Йорку. Нині в Boosty Labs працює 200 працівників.

У портфоліо розробника – понад 150 проєктів, зокрема для криптогаманця Ledger та протоколу NEAR Protocol Іллі Полосухіна. Виторг компанія відмовилася коментувати.

У жовтні BoostyLabs, Hypra та компанія CLUST запустили венчурну студію для Web3-стартапів Boosty Venture Studio. Протягом року вона планує вкласти у стартапи $3 млн. Фокус Boosty Venture Studio – інфраструктурні проєкти у сфері Web3, інструменти для розробників та SaaS-рішення.

Hypra – перший в Україні фонд, орієнтований лише на проєкти у сфері Web3, стверджував його засновник Ігор Перція. Forbes уже писав про те, як влаштований Hypra. Він фокусується на проєктах з українськими засновниками, а ключова перевага – у вмінні допомогти з операційними процесами, пошуком кадрів тощо.

Це вже друга інвестиція фонду з моменту його заснування. Перша була в липні 2022 року – у компанію EvaCodes, яка також спеціалізується на блокчейн-розробці. Тоді чек був $500 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні