Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Respeeher, який створює голоси для Голлівуду, залучив $1 млн інвестицій. На що підуть гроші

Український ШІ-стартап Respeeher залучив $1 млн інвестицій від Гері Вайнерчука та інших фондів у pre-series A раунді. Про це Forbes повідомили в стартапі. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Respeecher залучив кошти від підприємця Гері Вайнерчука та фондів ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas та ICU. 
  • Інвестиції направлять на масштабування та подальший розвиток етичного напрямку стартапу. 
  • «Ми розширили (і розширяємо) команду і плануємо посилити одразу декілька компонентів компанії: технологічну унікальність, наш маркетплейс голосів, комунікаційні продукти, в тому числі допомогу пацієнтам, що мають вади голосу», – зазначив співзасновник та СEO Respeecher Олександр Сердюк. 
  • Наразі стартап продовжує працювати над оновленням, яке дасть змогу відтворювати голос у режимі реального часу та дасть можливість змінювати акценти мови для різноманітних видів комунікації та локалізації. 

Контекст 

Стартап Respeecher завдяки штучному інтелекту дозволяє одній людині спілкуватись голосом іншої. Компанія створює синтетичні голоси для голлівудських проєктів та AAA ігор. Respeecher відомий роботами для серіалів «Зоряні війни», для якого стартап відтворював голоси Дарта Вейдера та Люка Скайвокера. 

Крім B2B напрямку стартап також має SaaS рішення – маркетплейс голосів. Він допомагає демократизувати технологію, зробити її більш доступною для менших контент креаторів.  

У попередньому раунді стартап залучив $3 млн інвестицій від Techstars, Comcast, ffVC, Technexus, Acrobator, ICU, і на сьогодні загальна сума інвестицій становить $4 млн. 

Стартап Respeecher був заснований у 2018-му Олександром Сердюком, Дмитром Бєлєвцовим і Грантом Рібером. Головний офіс компанії у Києві, а команда складається з 50 осіб. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні