Категорія
Новини
Дата

Український стрімінг Megogo планує IPO на біржу Nasdaq – співвласник

Український стрімінг Megogo планує IPO на біржу Nasdaq – співвласник

OTT-сервіс Megogo готується до виходу на американську технологічну біржу Nasdaq. Про це в інтерв’ю Forbes розповів співзасновник і співвласник компанії Федір Дроздовський.

Ключові факти

  • Megogo мав вийти на IPO ще влітку 2022 року, каже Дроздовський. Стрімінг почав готуватися до виходу на біржу з 2019–2020 року, а в 2021-му мав уже всю звітність. «Ми майже зробили стандарт (PCAOB), який використовує американська біржа. У нас був план, що до нас прилітає спеціаліст з Індії (який працював з американською біржею) і буде проводити цей аудит», – розказав він. Компанія була готова на 95%. 
  • За словами Дроздовського, до початку повномасштабної війни в ході підготовки на IPO Megogo оцінювали в $800–900 млн.
  •  «Ми плануємо йти в сторону IPO. Тому зараз готуємо дані до публічності», – розповів співвласник сервісу про відновлення планів виходу на технологічну біржу США Nasdaq.
  • Дроздовський пояснив, навіщо компанії IPO. «Це доступ до значно дешевшого капіталу, ліквідності, М&А та швидкого масштабування», – каже він. На думку співзасновника сервісу, Megogo створив власний продукт, який можна масштабувати у світ і розгортати платформу на інші країни, робити локалізацію.
  • До того ж Megogo планує інвестраунд від приватних інвесторів на $20–30 млн. Гроші потрібні на експансію для 10–12 країн. «На один ринок для старту повноцінного функціонування Megogo приблизно потрібно $2 млн», – розказав Дроздовський.

Контекст

Український OTT-сервіс Megogo запустився в 2011 році. Зараз він працює в 14 країнах світу. В лютому 2023 року компанія вийшла на ринок Польщі, за пʼять місяців зібрала 20 000 платних абонентів. До повномасштабної війни у Megogo було понад 1,5 млн передплатників в усьому світі. Зараз – 750 000.

Виторг глобального Megogo в 2022 році впав на 50%, українського – десь на 20–25%. За даними сервісу моніторингу даних Опендатабот, ТОВ «Мегого» в 2022 році мало дохід в 1,6 млрд грн, в 2021 – 1,4 млрд грн.

У компанії працює понад 700 людей. Співвласник Megogo – мультимільйонер та учасник першої двадцятки найбагатших людей України від Forbes Степан Черновецький. На грудень 2022 року Forbes оцінював його статки в $350 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні