Категорія
Новини
Дата

«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року

Кадр із фільму «Снайпер. Білий Ворон» – найпопулярнішої української стрічки на Megogo

Кадр із фільму «Снайпер. Білий Ворон» – найпопулярнішої української стрічки на Megogo

Медіасервіс Megogo опублікував рейтинг найпопулярнішого контенту за перший квартал 2023 року. Один із головних трендів – з’являється все більший запит на українські фільми, серіали й аудіокниги. Кількість переглядів локального контенту збільшилась у 3,3 раза порівняно з аналогічним періодом 2022-го, йдеться у релізі сервісу.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У топ-5 фільмів, які купували найчастіше, увійшли хоррор «Меню», блокбастер «Аватар», супергеройські стрічки «Чорна пантера: Ваканда назавжди», «Чорний Адам» та український фільм «Щедрик». Найпопулярнішими фільмами, які глядачі дивились у передплаті, стали трилер «Покер фейс», воєнний фільм «Снайпер. Білий Ворон» та комедія «Сам удома».
  • Найпопулярніші українські стрічки на Megogo – «Снайпер. Білий Ворон», екшн «Максим Оса та золото Песиголовця» та драмеді «Я працюю на цвинтарі». «Снайпер. Білий Ворон» – лідер за кількістю переглядів на сервісі у 2022 році. 
«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року /Фото 1

Найпопулярніші українські фільми на сервісі Megogo

  • З-поміж серіалів за передплатою українці найчастіше обирали постапокаліпсис «Ходячі мерці», українську комедію «Дільничний з ДВРЗ» та детектив «Отець Браун». Безкоштовно ж глядачі здебільшого дивилися локальний контент: дев’ять із 10 найпопулярніших серіалів, які на Megogo можна переглянути без оплати, українські. Єдиний «іноземець» – шведсько-датський серіал «Міст». Він посів друге місце, поступившись українському проєкту «Папаньки». 
  • Найпопулярніші дитячі фільми – «Зоотрополіс», «Крижане серце», «Ваяна», «Тачки» та «Корпорація монстрів». Топ-3 серіалів, доступних за передплатою – «Губка Боб Квадратні Штани», «Щенячий патруль» та «Черепашки-ніндзя». З-поміж безкоштовних найчастіше обирали «Оггі та Кукарачі», Cocomelon та «Пес Патрон». 
  • Найбільше переглядів на сервісі зібрали пригодницькі, документальні та розважальні шоу. Топ-3 за передплатою – реаліті-серіал «Голі й налякані», «Золота лихоманка» та науково-документальний «Як влаштований Всесвіт». 
  • Сім із 10 найпопулярніших аудіокниг на Megogo Audio – українські. Перше місце у топі посіла «Подолати минуле: глобальна історія України» історика Ярослава Грицака. Також українці слухали книжки Тараса Шевченка, Артема Чеха, Юрія Андруховича, Володимира Станчишина та Віри Агеєвої. Найпопулярніший подкаст сервісу – історичний проєкт «Без оголошення війни» Іллі Кабачинського та Олександра Аврамчука.
«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року /Фото 2

Найпопулярніші аудіокниги на Megogo

  • Найпопулярнішою спортивною подією на сервісі став матч Англія – Україна у кваліфікаційному раунді Чемпіонату Європи з футболу.

Контекст

Megogo засновано в Києві у 2011 році. У його медіатеці – телеканали, фільми, серіали, мультфільми, ігри, аудіоконтент та спортивні події. 

У квітні 2023-го на Megogo вийшов фільм «Воїни» – перша велика робота студії Megogo originals після початку повномасштабного вторгнення та перший проєкт у документальному жанрі.

У лютому 2023 року Megogo відкрив офіс у Варшаві та розширив каталог польського контенту. Польський офіс очолив Артур Пацула, який раніше працював у The Walt Disney Company, Sony Music Poland та Solopan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні