Категорія
Новини
Дата

«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року

2 хв читання

Кадр із фільму «Снайпер. Білий Ворон» – найпопулярнішої української стрічки на Megogo

Кадр із фільму «Снайпер. Білий Ворон» – найпопулярнішої української стрічки на Megogo

Медіасервіс Megogo опублікував рейтинг найпопулярнішого контенту за перший квартал 2023 року. Один із головних трендів – з’являється все більший запит на українські фільми, серіали й аудіокниги. Кількість переглядів локального контенту збільшилась у 3,3 раза порівняно з аналогічним періодом 2022-го, йдеться у релізі сервісу.

Ключові факти

  • У топ-5 фільмів, які купували найчастіше, увійшли хоррор «Меню», блокбастер «Аватар», супергеройські стрічки «Чорна пантера: Ваканда назавжди», «Чорний Адам» та український фільм «Щедрик». Найпопулярнішими фільмами, які глядачі дивились у передплаті, стали трилер «Покер фейс», воєнний фільм «Снайпер. Білий Ворон» та комедія «Сам удома».
  • Найпопулярніші українські стрічки на Megogo – «Снайпер. Білий Ворон», екшн «Максим Оса та золото Песиголовця» та драмеді «Я працюю на цвинтарі». «Снайпер. Білий Ворон» – лідер за кількістю переглядів на сервісі у 2022 році. 
«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року /Фото 1

Найпопулярніші українські фільми на сервісі Megogo

  • З-поміж серіалів за передплатою українці найчастіше обирали постапокаліпсис «Ходячі мерці», українську комедію «Дільничний з ДВРЗ» та детектив «Отець Браун». Безкоштовно ж глядачі здебільшого дивилися локальний контент: дев’ять із 10 найпопулярніших серіалів, які на Megogo можна переглянути без оплати, українські. Єдиний «іноземець» – шведсько-датський серіал «Міст». Він посів друге місце, поступившись українському проєкту «Папаньки». 
  • Найпопулярніші дитячі фільми – «Зоотрополіс», «Крижане серце», «Ваяна», «Тачки» та «Корпорація монстрів». Топ-3 серіалів, доступних за передплатою – «Губка Боб Квадратні Штани», «Щенячий патруль» та «Черепашки-ніндзя». З-поміж безкоштовних найчастіше обирали «Оггі та Кукарачі», Cocomelon та «Пес Патрон». 
  • Найбільше переглядів на сервісі зібрали пригодницькі, документальні та розважальні шоу. Топ-3 за передплатою – реаліті-серіал «Голі й налякані», «Золота лихоманка» та науково-документальний «Як влаштований Всесвіт». 
  • Сім із 10 найпопулярніших аудіокниг на Megogo Audio – українські. Перше місце у топі посіла «Подолати минуле: глобальна історія України» історика Ярослава Грицака. Також українці слухали книжки Тараса Шевченка, Артема Чеха, Юрія Андруховича, Володимира Станчишина та Віри Агеєвої. Найпопулярніший подкаст сервісу – історичний проєкт «Без оголошення війни» Іллі Кабачинського та Олександра Аврамчука.
«Снайпер. Білий Ворон», «Пес Патрон» та супергеройське кіно. Що українці дивилися на Megogo у першому кварталі 2023 року /Фото 2

Найпопулярніші аудіокниги на Megogo

  • Найпопулярнішою спортивною подією на сервісі став матч Англія – Україна у кваліфікаційному раунді Чемпіонату Європи з футболу.

Контекст

Megogo засновано в Києві у 2011 році. У його медіатеці – телеканали, фільми, серіали, мультфільми, ігри, аудіоконтент та спортивні події. 

У квітні 2023-го на Megogo вийшов фільм «Воїни» – перша велика робота студії Megogo originals після початку повномасштабного вторгнення та перший проєкт у документальному жанрі.

У лютому 2023 року Megogo відкрив офіс у Варшаві та розширив каталог польського контенту. Польський офіс очолив Артур Пацула, який раніше працював у The Walt Disney Company, Sony Music Poland та Solopan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні