Категорія
Новини
Дата

Український уряд хоче, щоб країни-партнери давали своїм компаніям держгарантії для інвестицій в Україну

Український уряд працюватиме з країнами-партнерами України над тим, аби вони видавали своїм компаніям державні гарантії на залучення коштів для інвестицій в Україну. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів у ході виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає пресслужба Шмигаля.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Однією із засад плану післявоєнного відновлення України, на думку Шмигаля, має стати державно-приватне партнерство, передусім у сферах інфраструктури та енергетики. Держава планує «вкладати в збільшення видобутку газу, розвитку зеленої генерації та воєнно-промислового комплексу». Також каталізаторами для масштабного розвитку економіки буде глибинна переробка в агропромисловості та металургії.
  • «І на цьому шляху ми потребуємо допомоги світу: коштів, інвестицій, ідей та, зрештою, віру в нашу державу», – сказав Шмигаль. «Наш уряд усвідомлює, що якими би не були вклади через Фонд відновлення, неможливо створити нову економічну модель без приватного капіталу та іноземних інвестицій».
  • «Ми будемо працювати з партнерами України над тим, аби вони видавали своїм компаніям державні гарантії на залучення коштів для інвестицій в Україну», — розповів Шмигаль. Такі гарантії дозволять інвестувати в реалізацію значних проєктів державно-приватного партнерства в Україні.
  • Іншими засадами плану післявоєнного відновлення буде політична та економічна інтеграція з Євросоюзом, бізнес-клімат, який будуватиметься на засадах дерегуляції, лібералізації та діджиталізації.

Контекст

На початку травня Зеленський оголосив про запуск глобального проєкту United24. Його мета – обʼєднати людей з усього світу для підтримки України. Перша складова United24 – однойменна платформа для збору коштів на підтримку України. Таким чином, планується збільшити обсяги пожертв та забезпечити ефективність і прозорість їх розподілу.

Зеленський також запропонував міжнародній спільноті нову модель відбудови України, яка передбачає шефство над тим чи іншим регіоном України, містом, громадою або галуззю. 

Європейський Союз вважає за необхідне створити Трастовий фонд солідарності для відновлення України після війни.

На 19 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула $97,4 млрд, або 2,9 трлн грн. Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завдані військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив раніше президент банку Девід Малпасс. Оцінка не охоплює витрат для економіки України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні