Категорія
Новини
Дата

За тиждень Україна втратила $3,1 млрд через руйнування інфраструктури. Найбільше страждає житловий фонд

За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження інфраструктури зросли на $3,1 млрд. На 19 травня загальна сума задокументованих збитків досягла $97,4 млрд, або 2,9 трлн грн, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Третій тиждень поспіль продовжують зростати збитки від пошкоджених та зруйнованих житлових будинків унаслідок бойових дій. За останніми оцінками, сума збитків через руйнування житлового фонду зросла майже на $3 млрд. На 19 травня через війну зруйновано чи пошкоджено 38,6 млн кв. м житла загалом на $33,9 млрд. 
  • Зросли також загальні збитки від руйнувань і пошкоджень підприємств – на $207 млн за останній тиждень. Загалом з початку війни постраждало щонайменше 216 заводів, фабрик та підприємств на $10,6 млрд. 
  • За останній тиждень пошкоджено та зруйновано ще 75 закладів освіти, від початку війни сумарно таких вже 1067. Збитки від пошкоджень та руйнувань обʼєктів освіти становлять майже $1,5 млрд. 
  • Загальна кількість зруйнованих або пошкоджених легкових автомобілів – щонайменше 94 500. 
  • Загалом з початку війни пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 12 цивільних аеропортів, 295 мостів та мостових переходів, 591 дитсадок, 574 медзаклади, 108 релігійних та 179 культурних споруд, 169 складів та 19 торгівельних центрів. 
  • Загальні втрати економіки України через війну, за спільними оцінками Мінекономіки та KSE, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від $564 млрд до $600 млрд.
За тиждень Україна втратила $3,1 млрд через руйнування інфраструктури. Найбільше страждає житловий фонд /Фото 1

Контекст

На 10 травня загальна сума збитків інфраструктури становила понад $94,3 млрд, або майже 2,8 трлн грн. За тиждень прямі втрати економіки зросли на майже $2,4 млрд.

Проєкт «Росія заплатить» фокусується на оцінці прямих втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни та оцінці фінансової вартості цих втрат. На цей час у межах проєкту не здійснюється оцінка загальних втрат економіки, що охоплюють не лише прямі втрати інфраструктури, а й численні «побічні» втрати, яких економіка зазнала внаслідок війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні