Категорія
Новини
Дата

Україна відкриває вікно для збору благодійних пожертв. Зеленський оголосив про запуск проєкту United24

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський оголосив про запуск глобального проєкту United24. Його мета – обʼєднати людей з усього світу для підтримки України, йдеться у повідомленні Офісу президента.

Ключові факти

  • Перша складова United24 – однойменна платформа для збору коштів на підтримку України. Таким чином планується збільшити обсяги пожертв та забезпечити ефективність і прозорість їх розподілу.
  • Проєкт United24 дає змогу кожному долучитися до підтримки України й надати реальну допомогу українцям, які постраждали від війни, заявив Зеленський.
  • Завдання фандрейзингової платформи United24 – стати головним вікном для збору благодійних пожертв на підтримку України, заявляють в ОП. Допомога розподілятиметься за трьома напрямами: оборона та розмінування, гуманітарна й медична допомога, відбудова України.
  • Усі кошти спрямовуватимуться на рахунки НБУ, закріплені за профільними міністерствами. Звітність про збір коштів надаватиметься НБУ кожні 24 години. Про призначення та розподіл коштів міністерства звітуватимуть раз на тиждень.
  • За ефективне використання пожертв відповідають Міноборони, МОЗ, МІУ. Відповідальним за діяльність United24 з боку уряду призначено віцепремʼєра Михайла Федорова.
  • Консалтингово-аудиторська компанія «Делойт Україна» приєднається до платформи United24. Компанія щоквартально перевірятиме зведений звіт усіх міністерств.

Контекст

На відновлення економіки та інфраструктури після закінчення війни Україні знадобиться $600 млрд, сказав напередодні президент Володимир Зеленський на саміті директорів, організованому газетою WSJ.

На 2 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула майже $92 млрд, або 2,7 трлн грн. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування і пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже $4,5 млрд, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить».

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала країни ЄС розпочати роботу над амбітним пакетом відновлення для України. Європа несе особливу відповідальність перед Україною, сказала глава ЄК у середу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні