Категорія
Новини
Дата

Український виробник безпілотників AeroDrone отримав дозвіл на експлуатацію в ЗСУ. Раніше він виготовляв аграрні дрони

1 хв читання

Українська компанія AeroDrone пройшла сертифікацію та отримала дозвіл на експлуатацію двох своїх безпілотних авіаційних комплексів – E-300 Enterprise та D-80 Discovery. Про це повідомив партнер проєкту Дмитро Шимків.

Ключові факти

  • Міноборони може почати закуповувати БПЛА українського проєкту AeroDrone. Безпілотні комплекси його виробництва E-300 Enterprise та D-80 Discovery пройшли державну сертифікацію та отримали дозвіл на експлуатацію ЗСУ.
  • БПЛА українського стартапу мають корисне навантаження в 300 кг (E-300 Enterprise) та 80 кг (D-80 Discovery).
Український виробник безпілотників AeroDrone отримав дозвіл на експлуатацію в ЗСУ. Раніше він виготовляв аграрні дрони /Фото 1

БПЛА на озброєнні ЗСУ

Контекст

Виробника аграрних дронів AeroDrone у 2018-му запустив українець Юрій Педерій. Компанія виробляла літальні апарати для обприскування полів. Один із продуктів – дрон вартістю близько $150 000, що літає зі швидкістю 100 км/год та може перевозити до 80 кг корисного навантаження. Про військові розробки компанія мовчала. Один з інвесторів та співвласник проєкту – Дмитро Шимків, як свідчать дані з публічних реєстрів. Нині Шимків – член наглядової ради мобільного оператора «Київстар», раніше очолював раду директорів фармкомпанії Darnitsa Group та український офіс Microsoft.

За останні 30 днів ЗСУ взяли на озброєння сім зразків безпілотників, усі вироблені в Україні, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. На розгляді перебуває ще 19 заявок від українських компаній, рішення щодо них планується ухвалити до кінця 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні