Категорія
Новини
Дата

Півмільйона українців вже отримали по 6500 грн за програмою «єПідтримка»

Українці почали отримувати по 6500 грн фінансової допомоги за програмою «єПідтримка». Гроші вже отримали майже півмільйона громадян, повідомляє пресслужба Мінцифри в Telegram.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

 Ключові факти

  • Виплати 6500 грн фіндопомоги за програмою «єПідтримка» розпочалися 21 березня. На 12:00 вівторка, 22 березня, кошти отримали майже 500 000 українців, повідомляє Мінцифри.
  • Кошти «єПідтримки» першими отримають ті, хто подав заявку в «Дії» у перший день. Від запуску послуги Мінцифри вже отримало майже 4 млн заявок на «єПідтримку». Програма розрахована на людей із населених пунктів, де ведуться активні бойові дії.
  • Щоб отримати 6500 грн «єПідтримки» необхідно відкрити спеціальну картку в одному з банків-партнерів, зайти у «Дію» та натиснути: «Послуги» – «єПідтримка» – «Отримати допомогу».
  • Кошти можна витрачати без обмежень, знімати в банкоматах, або переказувати на інші картки.
  • Сповіщення про зарахування коштів «єПідтримки» надходить від банку та не містить жодних посилань, лише текстову інформацію, наголошують в Мінцифри.

Цитата

«Якщо отримаєте SMS-повідомлення від сторонніх відправників із проханням перейти за посиланням для отримання «єПідтримки» – не відкривайте його. Це чергове інтернет-шахрайство», – пояснили у міністерстві.

Контекст

В Україні проводиться надання допомоги українцям в рамках програми «єПідтримка» у зв’язку із втратою частини заробітної плати, робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок війни в Україні.

Допомога у 6500 грн надається ФОПам усіх груп (які сплатили ЄСВ за 4 квартал 2021 року), найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, із регіонів, де ведуться активні бойові дії.

21 березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль також анонсував програму працевлаштування переселенців. Роботодавці отримають по 6500 грн за кожного працевлаштованого переселенця. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників.

Раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій. 

Верховна Рада вже ухвалила закон, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні