Категорія
Новини
Дата

Українці подали тисячі заявок на послугу «єВідновлення». Через перевантаження система дала збій

З 10 травня у «Дії» зʼявилася можливість подати заявку на держдопомогу із відновлення пошкодженого житла, через велику кількість охочих це зробити система дала збій, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У міністерстві зазначили, що почали реєструвати заявки на грошову допомогу за програмою «єВідновлення».
  • «Заявок вже тисячі, і система перевантажена. Наші технічні команди вже працюють над недоліками і усунуть їх впродовж найближчого часу», – сказано у повідомленні.
  • Користувачам, яким ще не вдалося скористатися послугою, порадили спробувати зайти в застосунок пізніше.

Контекст

21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна буде за допомогою електронної послуги «єВідновлення».

За даними обласних військових адміністрацій, з 24 лютого 2022 року було зруйновано або пошкоджено майже 18 500 багатоповерхових житлових будинків та понад 142 000 приватних садиб.

Відсьогодні всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ, зможуть скористатись послугою «єВідновлення» для отримання держдопомоги, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Подати заявку на допомогу можна в «Дії», а вже протягом місяця спеціальна комісія при громаді повинна прийняти рішення щодо надання такої допомоги.

Пріоритет в одержанні коштів на відновлення мають учасники бойових дій, мобілізовані, сімʼї загиблих військових, люди з інвалідністю I і II груп та багатодітні сімʼї. Максимальна сума на відновлення одного обʼєкта – 200 000 грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні