Категорія
Новини
Дата

Українці стикнуться з дефіцитом побутової техніки. Співвласник Rozetka вважає, що нестабільність породить нових гравців

1 хв читання

Через нестабільну гривню й зруйнований ланцюжок поставок в Україні можливий дефіцит побутової техніки, сказав в інтервʼю Forbes співвласник маркетплейсу Rozetka Владислав Чечоткін. Він наголосив, що відсутність асортименту українці точно помітять. Проте криза – це нові можливості, вважає бізнесмен.

Ключові факти

  • І виробники, і дистрибʼютори роблять все, щоб запобігти дефіциту, повідомив Чечоткін. «Але треба розуміти, що нестабільна гривня плюс зруйнований ланцюжок поставок призводять до того, що він точно буде. І точно буде проблема з асортиментом», – наголосив він.
  • Проте, за словами співвласника Rozetka, попит, що впав, і падіння гривні уповільнюють продажі залишків. І це може трохи врівноважити ринок.
  • «Але найголовніше, що ви помітите, – це відсутність асортименту. Базові холодильник і пральна машина будуть, а от якщо ти захочеш чогось особливого, то ні. І це стосується не лише техніки. 
  • Ринок врятують малі підприємці, вважає Чечоткін. Вони зможуть купити невеликі партії. Привезти з Німеччини, Польщі чи літаком із Китаю. «Так, це буде дорожче. І не буде асортименту. Але вони завжди швидше йдуть на кардинальні зміни», – вважає бізнесмен. 
  • Нестабільність породить нових гравців та нових зірок. Тому що завжди криза – це нові можливості, зазначив Чечоткін.

Контекст 

Мережа магазинів «Фокстрот» у березні зазнала важкого удару. У Гостомелі згорів склад ритейлера, знищено техніки на 600 млн грн. Це не зупинило роботу, але зараз компанія розпродує товар, що залишився в магазинах і який завезли до війни. «Асортименту немає», – заявляв у травні співвласник мережі Валерій Маковецький. У його магазинах майже закінчуються деякі моделі смартфонів, планшетів, ноутбуків та павербанків. 

Подібна ситуація і в інших українських ритейлерів техніки й електроніки в Україні. За словами комерційного директора COMFY Івана Павліка, на вітчизняному ринку вже є певний дефіцит персональної електроніки. Маковецький прогнозує через два-три місяці посилення нестачі товару. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні