Категорія
Новини
Дата

Українці стикнуться з дефіцитом побутової техніки. Співвласник Rozetka вважає, що нестабільність породить нових гравців

Через нестабільну гривню й зруйнований ланцюжок поставок в Україні можливий дефіцит побутової техніки, сказав в інтервʼю Forbes співвласник маркетплейсу Rozetka Владислав Чечоткін. Він наголосив, що відсутність асортименту українці точно помітять. Проте криза – це нові можливості, вважає бізнесмен.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • І виробники, і дистрибʼютори роблять все, щоб запобігти дефіциту, повідомив Чечоткін. «Але треба розуміти, що нестабільна гривня плюс зруйнований ланцюжок поставок призводять до того, що він точно буде. І точно буде проблема з асортиментом», – наголосив він.
  • Проте, за словами співвласника Rozetka, попит, що впав, і падіння гривні уповільнюють продажі залишків. І це може трохи врівноважити ринок.
  • «Але найголовніше, що ви помітите, – це відсутність асортименту. Базові холодильник і пральна машина будуть, а от якщо ти захочеш чогось особливого, то ні. І це стосується не лише техніки. 
  • Ринок врятують малі підприємці, вважає Чечоткін. Вони зможуть купити невеликі партії. Привезти з Німеччини, Польщі чи літаком із Китаю. «Так, це буде дорожче. І не буде асортименту. Але вони завжди швидше йдуть на кардинальні зміни», – вважає бізнесмен. 
  • Нестабільність породить нових гравців та нових зірок. Тому що завжди криза – це нові можливості, зазначив Чечоткін.

Контекст 

Мережа магазинів «Фокстрот» у березні зазнала важкого удару. У Гостомелі згорів склад ритейлера, знищено техніки на 600 млн грн. Це не зупинило роботу, але зараз компанія розпродує товар, що залишився в магазинах і який завезли до війни. «Асортименту немає», – заявляв у травні співвласник мережі Валерій Маковецький. У його магазинах майже закінчуються деякі моделі смартфонів, планшетів, ноутбуків та павербанків. 

Подібна ситуація і в інших українських ритейлерів техніки й електроніки в Україні. За словами комерційного директора COMFY Івана Павліка, на вітчизняному ринку вже є певний дефіцит персональної електроніки. Маковецький прогнозує через два-три місяці посилення нестачі товару. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні