Категорія
Новини
Дата

Українці в Польщі зможуть обміняти гривню на злоті з 25 березня. НБУ готовий викупити до 10 млрд грн

Національний банк України та Національний банк Польщі 18 березня уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Польщі, обміняти гривні на злоті. Угода набирає чинності з 25 березня, повідомила пресслужба НБУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З 25 березня українці можуть звернутися до окремих відділень банків Польщі для обміну готівкової гривні на польські злоті. Курс обміну буде максимально наближеним до офіційного. 
  • Громадяни України зможуть обміняти загалом до 10 000 гривень готівкою на одну особу. Польські банки прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 грн. Національний банк Польщі купуватиме у комерційних банків Польщі готівкову гривню для подальшого обміну з НБУ за тим самим курсом. 
  • Для допомоги українцям НБУ готовий викупити у Нацбанку Польщі готівкову гривню на суму до 10 млрд грн.

Контекст

Через наплив 2 млн українських біженців, у Польщі сформувався надлишок української валюти. Банки та пункти обміну також занепокоєні зниженням гривні у вартості.

Готівкову гривню наразі неможливо обміняти у більшості країн Європи, через що українські біженці не можуть купити речі першої необхідності в українській валюті. Європейський центральний банк працює над фінансовим механізмом, який дозволить українським біженцям обміняти заощадження у гривні на місцеві валюти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні