Категорія
Новини
Дата

Українці в Польщі зможуть обміняти гривню на злоті з 25 березня. НБУ готовий викупити до 10 млрд грн

1 хв читання

Національний банк України та Національний банк Польщі 18 березня уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Польщі, обміняти гривні на злоті. Угода набирає чинності з 25 березня, повідомила пресслужба НБУ.

Ключові факти

  • З 25 березня українці можуть звернутися до окремих відділень банків Польщі для обміну готівкової гривні на польські злоті. Курс обміну буде максимально наближеним до офіційного. 
  • Громадяни України зможуть обміняти загалом до 10 000 гривень готівкою на одну особу. Польські банки прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 грн. Національний банк Польщі купуватиме у комерційних банків Польщі готівкову гривню для подальшого обміну з НБУ за тим самим курсом. 
  • Для допомоги українцям НБУ готовий викупити у Нацбанку Польщі готівкову гривню на суму до 10 млрд грн.

Контекст

Через наплив 2 млн українських біженців, у Польщі сформувався надлишок української валюти. Банки та пункти обміну також занепокоєні зниженням гривні у вартості.

Готівкову гривню наразі неможливо обміняти у більшості країн Європи, через що українські біженці не можуть купити речі першої необхідності в українській валюті. Європейський центральний банк працює над фінансовим механізмом, який дозволить українським біженцям обміняти заощадження у гривні на місцеві валюти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні