Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» отримає €76 млн гранту від уряду Німеччини для укріплення захисту об’єктів

НЕК «Укренерго» отримає €76 млн гранту від уряду Німеччини для укріплення захисту об’єктів та підвищення надійності живлення споживачів. Про це повідомила пресслужба «Укренерго» на своїй сторінці в Facebook.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд Німеччини виділив грант на €76 млн через німецький банк розвитку KfW. Кошти будуть спрямовані на фінансування будівництва інженерного захисту підстанцій, встановлення нового високовольтного обладнання, зокрема автотрансформаторів, та модернізацію мережі на кордоні з Європою.
  • За словами голови «Укренерго» Володимира Кудрицького, грантові кошти, зокрема, на будівництво нових повітряних ліній.
  • «Ці заходи допоможуть покращити надійність енергоживлення споживачів. Також надане фінансування допоможе «Укренерго» у подальшій розбудові взаємозв’язків енергосистем України і Молдови з енергосистемою континентальної Європи», – заявив Кудрицький.

Контекст

НЕК «Укренерго» вже залучила понад €220 млн кредитних і грантових коштів KfW для відновлення та реконструкції підстанцій. Крім цього, німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Hertz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій «Укренерго». 

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголошували в міністерстві. 

В Міненерго наголосили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії стало менше ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні