Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» попередило про можливі відключення електроенергії по всій країні після атаки РФ

У середу, 8 травня, по всій Україні можливі відключення електроенергії у вечірні години, із 18:00 до 23:00, повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго». Вночі Росія завдала нового масованого удару по об’єктах генерації.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. 
  • Внаслідок атаки пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. 
  • На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.
  • «Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям», – сказано у повідомленні.
  • На офіційних сторінках місцевих обленерго будуть оприлюднені графіки відключень.
  • Відключення повʼязані із дефіцитом електроенергії в енергосистемі, який виник через нові пошкодження обладнання електростанцій.
  • Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи. У вечірні години очікується імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 7623 МВТ·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1198 МВт.

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні