Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» зняла всі обмеження, які призводили до відключень електроенергії

НЕК «Укренерго» зняла всі мережеві обмеження, які призводили до необхідності зменшення споживання. Диспетчерський центр не застосовує відключення споживачів у жодній області, йдеться у повідомленні компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Споживання вище, ніж у минулий понеділок, що повʼязано з холодною погодою та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах.
  • За даними «Укренерго», виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. При цьому в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Імпорт відсутній.
  • Обмеження у мережах НЕК «Укренерго» відсутні. Проте, складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де населені пункти постійно потерпають від обстрілів росіян та пошкоджуються мережі електропостачання. 
  • Зокрема, на Донеччині росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього відбувались локальні перебої в електропостачанні. Відновлення живлення ускладнюється безпековою ситуацією у цих регіонах, йдеться у повідомленні.
  • Ремонтні роботи для підвищення надійності живлення споживачів продовжуються на всіх об’єктах «Укренерго», які зазнали масованих атак росіян.

Контекст

З 17 лютого 2023 року в Україні – профіцит електроенергії, за даними Міненерго. Тому є можливість для відновлення експорту, сказав наприкінці березня міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Дані щодо обсягів виробництва та споживання електроенергії засекречені на час війни. За словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, на початку березня профіцит електроенергії – 1500–2000 МВт. Докладно про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні