Категорія
Новини
Дата

«Укргазвидобування» попри війну зберегла минулорічні темпи буріння свердловин

Компанія «Укргазвидобування» пробурила 47 нових свердловин у цьому році. Цей показник практично не відрізняється від довоєнного, повідомили в пресслужбі НАК «Нафтогаз України». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми з болем втрачаємо темпи видобутку на сході України, але методично збільшуємо їх на заході», – зазначили в «Нафтогазі».
  • Газовикам вдалося досягти рекордних показників буріння, заявляють в компанії. У жовтні 2022-го буровий підрозділ «Укргазвидобування» – «Укрбургаз» – встановив рекорд із місячної проходки буріння – 30 505 м.

Контекст

«Нафтогаз» планує у 2023-му збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів – до 13,5 млрд кубів, сказав в інтервʼю Forbes голова НАК Олексій Чернишов. За його словами, разом зі збільшенням видобутку приватними видобувниками, це дасть змогу Україні відмовитись від імпорту газу. 

2022 рік «Нафтогаз» планує завершити з видобутком близько 12,5 млрд кубометрів. Але через втрати від обстрілів показник 2022-го може бути скоригованим.

Оцінка збитків – $700 млн. «Це те, що ми не змогли видобути через обстріли, плюс пошкодження інфраструктури», – каже очільник НАК. Левова частина цієї суми – це збитки за жовтень-грудень 2022-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні