Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» отримала дозвіл АМКУ на поглинання арештованих активів російської «Татнєфті»

1 хв читання

Антимонопольний комітет України на засідання 20 червня дозволив компанії «Укрнафта» отримати в управління частки у статутному капіталі трьох акціонерних товариств, які належали російському холдингу «Татнєфть». Про це повідомив голова АМКУ Павло Кириленко на своїй сторінці у Facebook.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • «Укрнафта» отримає частки «Татнєфті» в компаніях «Полтава-Капітал», «Харків-Капітал» та «Татнєфть-АЗС-Україна», які володіють автозаправними станціями та іншим нерухомим та рухомим майном.

Контекст

У квітні 2022 року активи групи компаній російської «Татнєфті» були заарештовані, а у червні того ж року – передані в управління АРМА.

Йдеться про більш ніж 110 об’єктів різного типу (автозаправні комплекси, нафтобази, інші господарські приміщення), що розміщені на території Полтавської і Харківської областей.

У травні цього року «Укрнафта» спільно з АРМА звернулись до АМКУ із заявою щодо отримання дозволу на концентрацію, аби повноцінно розпочати управління активами групи «Татнєфть».

Стан більшості обʼєктів є незадовільним, що не дозволяє вести там господарську діяльність з безпечного продажу нафтопродуктів, заявила «Укрнафта». 

Частина активів – це просто земельні ділянки, де потрібно буде будувати нові заправки, та зруйновані АЗС, що потребують реконструкції, а то й нового будівництва, йдеться у повідомленні.

Із 70 АЗС мережі «Татнєфть» можуть працювати близько 15. Аналогічна ситуація з непрацюючими нафтобазами, заявила «Укрнафта».

Компанія наголосила, що необхідні значні зусилля для відновлення цих АЗС, тому «Укрнафті» доведеться розглядати кожен випадок окремо, щоб розрахувати необхідний рівень інвестицій та строки їх повернення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд