Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» отримала ліцензію на продаж лікарських засобів

«Укрпошта» отримала від Державної служби із лікарських засобів та контролю за наркотиками ліцензії на оптову торгівлю і на відпуск лікарських засобів як поштовий оператор, повідомив в ефірі телемарафону міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, пише «Укрінформ».

Ключові факти

  • За словами Ляшка, ще один проєкт «Укрпошти» та МОЗ дасть змогу замовити лікарські засоби через сайт або за телефонним дзвінком і доставити їх у найближче відділення «Укрпошти» або на домашню адресу замовника.
  • Міністр вважає, що це має допомогти із забезпеченням доступності лікарських засобів.
  • Також у планах МОЗ – поширити проєкт мобільних аптечних пунктів на всі області. Ляшко зазначив, що обслуговування мобільних аптечних пунктів, а також заробітна плата працівникам – це відповідальність аптечних мереж, які приєдналися до проєкту. 

Контекст

У січні стало відомо, що на деокупованих і прифронтових територіях з 1 лютого буде впроваджено проєкт «Укрпошта-Ліки». «Укрпошта» мала отримати ліцензію на продаж лікарських засобів у наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.

Очікувалося, що це дасть змогу розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні