Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Продавці здоровʼя. 10 найбільших аптечних мереж України. Лідери – АНЦ, «Подорожник», «9-1-1»

5 хв читання

АНЦ, «Подорожник», «9-1-1», «Бажаємо здоров’я» і «Аптека Доброго Дня» - найбільші мережі аптек /колаж Анастасія Левицька

Майже 60% ринку роздрібної торгівлі ліків контролюють п’ять аптечних мереж - АНЦ, «Подорожник», «9-1-1», «Бажаємо здоров’я» і «Аптека Доброго Дня» Фото колаж Анастасія Левицька

Споживання лікарських засобів в Україні у 2023 році досягло 1,3 млрд упаковок, або 164 млрд грн у грошовому еквіваленті, йдеться з даних Apteka.ua. Хто знімає вершки з цього ринку?

Станом на початок 2024 року в Україні працює близько 18 000 аптек, або 85% від довоєнної кількості. За наявного в Україні населення, яке, за даними Київської школи економіки (KSE), у 2023 році становило близько 31,2 млн осіб, це означає одну аптеку на 1777 людей. Небагато. Для порівняння у Польщі одна аптека обслуговує 2951 людину, в Німеччині – 4691.

У порівнянні з ЄС у нас найбільше аптек на душу населення – розповів Forbes CEO мережі аптек «Подорожник» Тарас Коляда. «З точки зору споживача – це добре, – зазначив він. – Коли біля дому є три аптеки, у вас більший шанс знайти необхідний медикамент, виписаний лікарем».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні