Категорія
Компанії
Дата

Продавці здоровʼя. 10 найбільших аптечних мереж України. Лідери – АНЦ, «Подорожник», «9-1-1»

АНЦ, «Подорожник», «9-1-1», «Бажаємо здоров’я» і «Аптека Доброго Дня» - найбільші мережі аптек /колаж Анастасія Левицька

Майже 60% ринку роздрібної торгівлі ліків контролюють п’ять аптечних мереж - АНЦ, «Подорожник», «9-1-1», «Бажаємо здоров’я» і «Аптека Доброго Дня» Фото колаж Анастасія Левицька

Споживання лікарських засобів в Україні у 2023 році досягло 1,3 млрд упаковок, або 164 млрд грн у грошовому еквіваленті, йдеться з даних Apteka.ua. Хто знімає вершки з цього ринку?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Станом на початок 2024 року в Україні працює близько 18 000 аптек, або 85% від довоєнної кількості. За наявного в Україні населення, яке, за даними Київської школи економіки (KSE), у 2023 році становило близько 31,2 млн осіб, це означає одну аптеку на 1777 людей. Небагато. Для порівняння у Польщі одна аптека обслуговує 2951 людину, в Німеччині – 4691.

У порівнянні з ЄС у нас найбільше аптек на душу населення – розповів Forbes CEO мережі аптек «Подорожник» Тарас Коляда. «З точки зору споживача – це добре, – зазначив він. – Коли біля дому є три аптеки, у вас більший шанс знайти необхідний медикамент, виписаний лікарем».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні