Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» продаватиме ліки на деокупованих і прифронтових територіях

1 хв читання

На деокупованих і прифронтових територіях з 1 лютого буде впроваджено проєкт «Укрпошта-Ліки». Реалізацію проєкту обговорили на міжвідомчій нараді, повідомила пресслужба Мінінтеграції.

Ключові факти

  • Пілотний запуск проєкту планується з 1 лютого. АТ «Укрпошта» отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.
  • Це дасть змогу розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року, йдеться у повідомленні міністерства.
  • Для цього попередньо триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу у Києві. Також проходить набір фармацевтів.
  • Крім того, планується створення гарячої лінії для оформлення запитів від громадян.

Контекст

Як повідомив голова Луганської ОВА Олег Лисогор, Луганщину за проєктом забезпечення ліками обслуговуватимуть спільно з Дніпропетровською та Донецькою областями. 

Наразі працюють над дотриманням усіх вимог ліцензій. Зокрема, має бути відповідне програмне забезпечення щодо обліку препаратів і заявок на їх отримання, яке буде інтегроване до програми «Доступні ліки».

Для обслуговування Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей «Укрпошта» має організувати стаціонарний склад у Дніпрі та облаштувати його холодильними установками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні