Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» продаватиме ліки на деокупованих і прифронтових територіях

На деокупованих і прифронтових територіях з 1 лютого буде впроваджено проєкт «Укрпошта-Ліки». Реалізацію проєкту обговорили на міжвідомчій нараді, повідомила пресслужба Мінінтеграції.

Ключові факти

  • Пілотний запуск проєкту планується з 1 лютого. АТ «Укрпошта» отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.
  • Це дасть змогу розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року, йдеться у повідомленні міністерства.
  • Для цього попередньо триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу у Києві. Також проходить набір фармацевтів.
  • Крім того, планується створення гарячої лінії для оформлення запитів від громадян.

Контекст

Як повідомив голова Луганської ОВА Олег Лисогор, Луганщину за проєктом забезпечення ліками обслуговуватимуть спільно з Дніпропетровською та Донецькою областями. 

Наразі працюють над дотриманням усіх вимог ліцензій. Зокрема, має бути відповідне програмне забезпечення щодо обліку препаратів і заявок на їх отримання, яке буде інтегроване до програми «Доступні ліки».

Для обслуговування Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей «Укрпошта» має організувати стаціонарний склад у Дніпрі та облаштувати його холодильними установками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні