Категорія
Новини
Дата

Укрпошта продала марки на аукціоні за 5 млн грн. Ціна під час торгів зросла у 200 разів

Поштові марки «Русскій воєнний корабль, іді … !» та конверти зі спецпогашенням з підписами автора фрази Романа Грибова та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського продали за 5 млн грн на «Prozorro.Продажі». Ціна під час торгів зросла у 200 разів.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Стартова ціна лоту становила 25 000 грн.
  • На аукціоні за марки змагалися 56 учасників з-понад чотирьох країн.
  • Лот містить марковані аркуші по шість марок «Русскій воєнний корабль, іді … ! Героям слава!» з номіналами F та W. А також конверти «Перший день» зі спецпогашенням з поштовою маркою та підписами автора фрази, морського піхотинця Романа Грибова, та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.
  • Усі гроші з продажу цих марок переможець має надіслати на рахунки Національного банку України на гуманітарну допомогу, після чого зможе отримати лот.
  • Якщо з якихось причин переможець аукціону відмовиться сплатити запропоновану раніше суму, право викупити марки перейде до наступного учасника.

Контекст

Укрпошта 13 квітня випустила в продаж поштову марку «Русскій воєнний корабль, іді … !». За пʼять днів пошта продала 500 000 екземплярів – половину всього тиражу. На платформі eBay почали зʼявлятися оголошення про продаж марок з «русскім воєнним кораблем». Деякі продавці встановлюють ціну в $1000 за аркуш з шести марок.

Загалом ціни на такі марки на платформі різні: найдорожче продають за $1975, найменша ціна становить $149. Конверти з підписами гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського та автора легендарної фрази Романа Грибова коштують $1975, $1825 та $1700, аукціони по цих лотах ще не завершені. Сама Укрпошта продає марки за 23 або 48 грн відповідно за штуку, малий аркуш із шести марок продається за 138 грн, великий – за 288 грн.

В Укрпошті наголошують, що не підтримують ініціативи з продажу марок на вторинному ринку (окрім аукціону на Prozorro), оскільки неможливо простежити, куди йдуть кошти з продажу.

З 20 квітня Укрпошта завершила продаж марок у відділеннях, продавши 700 000 штук. Замовити їх можна з 22 квітня в онлайн-магазині, проте не більше ніж три листи на одне замовлення. Через велике навантаження сайт поки що не працює.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні