Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» попередила про зміни руху низки пасажирських поїздів через повені у Європі

1 хв читання

Через потужні повені в Центральній Європі станом на ранок понеділка, 16 вересня, «Укрзалізниця» попередила про скасування рейсів «Прага – Перемишль – Прага», а рейс «Відень – Київ – Відень» курсуватиме як «Будапешт – Київ – Будапешт», повідомляє пресслужба.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти.

  • Рейс «Чоп – Відень» угорськими вагонами класу «Інтерсіті» також обмежений до Будапешта.
  • Потяг «Прага – Чоп» прямує в обʼїзд і прибуде до Чопа на дві 2 години пізніше до розкладу. З Чопа – за графіком.
  • Водночас усі поїзди у сполученні України та Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта, Захоні курсують без змін.

Контекст

Через повені в Центральній Європі минулими вихідними тисячі людей були евакуйовані зі своїх будинків. Тривала злива призвела до виходу річок з берегів у кількох частинах регіону. 

Найсильніші повені за останні три десятиліття спостерігались в районах Чеської Республіки та Польщі, що найбільш постраждали. Водночас у Румунії, яка у суботу прийняла на себе основний удар повені, в неділю дощі припинилися.

За вихідні було пошкоджено тисячі будинків, змито мости та щонайменше 250 000 домогосподарств, переважно в Чеській Республіці, постраждали від відключень електроенергії. У Австрії, провінцію неподалік Відня, де загинув пожежник, влада оголосила зоною лиха і застерегла від поїздок без нагальної потреби.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск, який відвідав затоплені райони, заявив на платформі X, що уряд оголосить про введення надзвичайного стану і звернеться за допомогою до Європейського союзу.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ Андрію Сибізі запропонувати сусіднім країнам допомогу в ліквідації наслідків повені через екстремальні опади, про це він повідомив у відеозверненні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд