Категорія
Новини
Дата

Unilever завершила продаж свого російського бізнесу

1 хв читання

Британський гігант харчових продуктів та товарів побутової хімії Unilever завершила продаж свого російського бізнесу, йдеться у повідомленні на сайті компанії від 10 жовтня. Усі активи компанії в РФ та Білорусі придбала група «Арнест».

За оцінками проєкту Leave-Russia.org, іноземні компанії щорічно сплачують близько $20 млрд податків до бюджету РФ, з якого фінансується війна проти України.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Unilever завершила продаж своєї російської дочірньої компанії Arnest Group російському виробнику парфумерії, косметики та товарів для дому, повідомила компанія.
  • Завершення угоди з продажу завершує присутність Unilever у Росії.
  • Група «Арнест» випускала для Unilever низку товарів як для внутрішнього ринку, так і на експорт, пише «Коммерсантъ».
  • Сума угоди, що охоплює виробничі майданчики Unilever в Єкатеринбурзі, Омську, Санкт-Петербурзі та Тулі, офіційно не розголошується. 
  • На кінець 2022 року Unilever оцінювала свої російські активи у €900 млн. РБК з посиланням на джерела повідомляв, що з урахуванням дисконту може йтися про 35-40 млрд рублів (близько $400 млн).

Контекст

Unilever – один із лідерів світового ринку косметики, парфумерії та побутової хімії. Їй належать бренди Axe, Dove, Rexona, Sunsilk, Knorr, Lipton, Domestos та інші. У Росії компанія працювала з 1991 року. Unilever входить до топ-40 іноземних компаній у Росії за виручкою. Російські ЗМІ оцінювали її річний дохід у 62 млрд рублів, що трохи більше 1% від доходу глобального бізнесу холдингу.

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну Unilever призупинила постачання своєї продукції в РФ і експорт товарів з її території, а також згорнула програму інвестицій у російський бізнес, але не пішла з РФ.

У 2023 році найбільші міжнародні корпорації та банки, що працюють у РФ, сплатили близько $1,8 млрд лише податку на прибуток. Серед них – Raiffeisen Bank, Chery Automobile, Philip Morris, Japan Tobacco International, UniCredit Bank, Pepsi та інші топкомпанії, свідчать результати моніторингу KSE Institute.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд