Категорія
Новини
Дата

Бізнес включається у відновлення дитячої лікарні «Охматдит» в Києві після влучання російської ракети. Хто вже допоміг (оновлюється)

3 хв читання

З перших годин після влучання російської ракети в один із корпусів дитячої клінічної лікарні «Охматдиті» українські бізнесмени та компанії надають товари, техніку та гроші на рятувальну операцію та відновлення.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • 20 млн грн виділяє АТБ, повідомляє пресслужба ритейлера. Ці кошти будуть направлені на допомогу постраждалим дітям, відновлення зруйнованого корпусу лікарні, а також закупівлю необхідного медичного обладнання. Таку ж суму виділила компанія Grammarly, повідомив співзасновник Mono Олег Гороховський.
  • По 10 млн надають «Київстар», ОККО, АВТ- Баварія, Kernel, Ferrexpo.
  • 6,5 млн грн виділив Monobank. Крім цього mono разом із United24 організували збір на потреби «Охматдиту», в ході якого за 22 години вдалося зібрати 250 млн грн.
  • 5 млн грн направила інвестиційна група ICU фонду «Таблеточки» на допомогу лікарні та онкохворим дітям, які там лікуються. Таку ж суму планують виділити компанії Autostrada, «Біофарма», «Укрнафта» та Sense bank. 5 млн грн планують виділити на допомогу «Охматдиту» в мережі «Аврора», – розповів Forbes співвласник та СЕO компанії Тарас Панасенко. «Чекаємо на список потреб», – сказав він. Особисто від себе бізнесмен перерахував на допомогу лікарні 400 000 грн. По 5 млн грн виділили GSC Game World та MK foundation. Бізнеси Рината Ахметова також надають через різні фонди 5 млн грн — банк ПУМБ, київський ЦУМ та «Лемтранс». Таку ж сума направила компанія «Автомагістраль Південь».
  • 4 млн грн направляє Vbet та DCH.
  • 3 млн грн виділяє ПриватБанк. Гроші будуть направлені на закупівлю обладнання й відновлення роботи зруйнованого корпусу, а також на придбання медикаментів та медичних матеріалів, повідомила пресслужба фінзакладу. Також по 3 млн грн надають мережа електроніки Comfy, виробник косметики L’Oréal, Райффайзен Банк та Visa.
  • 2,5 млн виділяє Bolt, Volia та Data Group, а також «Сервʼє Україна».
  • 2 млн грн для дитячої лікарні «Охматдит» перераховує WOG, повідомила пресслужба компанії. Таку ж суму виділили Netpeak Group, «1+1 media» та LC Waikiki Україна.
  • 1,5 млн грн надає Credit Agricole та IT-компанія EPAM.
  • 1 млн грн виділяє на відновлення лікарні власник мереж EVA та Varus Руслан Шостак, про це повідомила Forbes пресслужба підприємця. Таку ж суму виділяють Stolitsa Group, Kormotech, Intellias, SoftServe, ІНГО, Uklon, «Алло», LetyShops, Millenium, Karlsberg, Better me, Asters, Jysk, «Скляний Альянс», «Фора», Ябко, «Фармак», UNIQA, «Мономах», «Нова пошта», UPG, Publicis Groupe Ukraine, MEGOGO, Mr.Grill, Pizza Day, Yabluka, Галіція трейд, «Укргазбанк», Integrites, Meest, Ruslan Baginskiy, City One Development, MTI group, Mastercard, «Сільпо», «Банк Восток», Binance.
  • Genesis перерахував на відновлення «Охматдиту» 1 млн грн. Ще стільки ж – співзасновник та СЕО компанії Володимир Многолєтній особисто. Ще 200 000 грн зібрали співробітники Genesis.
  • 500 000 грн на допомогу дитячій клініці передає компанія Kasta, повідомив Forbes засновник та СЕО онлайн-ритейлера Андрій Логвин. Таку ж суму виділяє ІТ-компанія Ciklum.
  • «Епіцентр К» надає будівельну техніку та матеріали для допомоги в розборі завалів, а також візьме участь у відновленні лікарні «Охматдит». У тому числі ритейлер збирається фінансово підтримати відновлення медзакладу, про це повідомила керівниця департаменту зі звʼязків із громадськістю компанії Юлія Чудновець.
  • Виділити кошти на відновлення зруйнованого специфічного медичного обладнання лікарні планує співвласник Rozetka Владислав Чечоткін. «Ірина (Чечоткіна) на звʼязку з лікарями», – повідомив він Forbes. Також до відновлення обладнання планують долучитися фармацевтична компанія «Дарниця» та мережа ресторанів La Famiglia.
  • Медична мережа «Добробут» готова безоплатно прийняти та надати всю необхідну допомогу дітям, які постраждали при обстрілі «Охматдиту», а також дорослим та персоналу дитячої лікарні, повідомила пресслужба мережі. Наразі всі бригади швидкої допомоги «Добробуту» працюють на місці трагедії, – зазначили в компанії.
  • АТБ, Novus, «Сільпо», Auchan, «Варус», «Коло» надали потерпілим їжу та воду, повідомив народний депутат Данило Гетманцев. «Через півтори години вантажівки були на місці», – зазначив він.
  • Віктор та Олена Пінчуки візьмуть на себе відновлення медичного обладнання дитячої лікарні «Охматдит», – повідомив фонд Viktor Pinchuk Foundation. Наразі представники фонду спілкуються з лікарнею для виявлення найважливіших потреб, зазначено в повідомленні.
  • А McDonalds 9 липня весь прибуток від продажу Чізбургера спрямує благодійній організації «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» на підтримку та цільові потреби дитячої лікарні. За прогнозом компанії, сума мала становити 1 млн грн, проте перевищіла 4,6 млн, повідомили в McDonalds.

Контекст

8 липня РФ обстріляла територію України 38 ракетами різного типу. Станом на 12:50 відомо про загибель 21 людини та 68 поранених, повідомила Національна поліція. У Києві, зокрема, зруйновано один із корпусів дитячої лікарні «Охматдит». За даними СБУ, в дитячій медзаклад влучила стратегічна крилата ракета Х-101.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд