Категорія
Новини
Дата

Уряд Німеччини схвалив помʼякшення вимог для отримання громадянства

Уряд Німеччини схвалив законопроєкт, що передбачає помʼякшення вимог для отримання громадянства країни, пише «Німецька хвиля». Документ передбачає можливість множинного громадянства. У ФРН наразі перебуває більше 1 млн українців.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У разі ухвалення закону парламентом натуралізація іноземців у Німеччині стане можливою вже через пʼять років проживання в країні замість восьми, як це передбачено зараз.
  • Ті, хто особливо успішно інтегровані в суспільство, зможуть подати клопотання про прийняття до громадянства вже через три роки проживання. Особливими успіхами вважаються гарне знання німецької мови, активна участь у волонтерській діяльності або високі професійні якості.
  • Також зміни передбачають можливість подвійного громадянства. Для отримання паспорта ФРН не потрібно буде відмовлятися від попереднього громадянства. Раніше така можливість допускалася лише у виняткових випадках і часто ставала темою гострих внутрішньополітичних суперечок.
  • За словами міністерки внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, ухвалення закону посилить позиції Німеччини в «глобальній конкуренції за найкращі уми» та дозволить їй покращити пропозиції потенційним працівникам, запропонувавши чіткий шлях до громадянства.
  • Міністерка розраховує, що «в ідеалі» реформа буде впроваджена в січні 2024 року.

Контекст

Близько 14%, або понад 12 млн людей, які проживають у Німеччині, не мають німецького паспорта. З них близько 5,3 млн живуть у країні щонайменше 10 років, свідчать дані німецького МВС.

Із понад 1 млн українських громадян, які приїхали до Німеччини, рятуючись від війни, 44% сподіваються залишитися в країні. Це дані спільного опитування Німецького інституту економічних досліджень, Інституту досліджень зайнятості (IAB), Міністерства у справах міграції та біженців ФРН, а також Федерального інституту демографічних досліджень. За його даними, станом на липень кількість українців, які хотять залишитись у ФРН, збільшилося на 5% порівняно з 39% під час минулорічного опитування. Загалом було опитано 7000 українців, які наразі проживають у Німеччині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні