Категорія
Новини
Дата

Уряд перейменував два міністерства

1 хв читання

Кабінет Міністрів перейменував два міністерства – Міністерство культури та інформаційної політики і Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Відповідна постанова №1028 від 6 вересня опублікована на урядовому порталі.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Міністерство культури та інформаційної політики перейменоване на Міністерство культури та стратегічних комунікацій, а Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на Міністерство розвитку громад та територій.
  • Міністерства у двотижневий строк мають подати на розгляд уряду проєкти змін до нормативних актів, повʼязаних із перейменуванням.

Контекст

У грудні 2022 року Кабмін обʼєднав Міністерство інфраструктури та Міністерство розвитку громад та територій, створивши Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. 

5 вересня Верховна Рада призначила Олексія Кулебу віцепремʼєром з відновлення – міністром розвитку громад та територій. Це місце залишалося вакантним після звільнення на початку травня Олександра Кубракова. Водночас Микола Точицький очолив Міністерство культури та стратегічних комунікацій. 

Кулеба і Точицький раніше працювали заступниками голови Офісу президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд