Категорія
Новини
Дата

Уряд поширив «єЧергу» на водіїв легкових авто

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка поширює електронну чергу для перетину кордону і на водіїв легкових автомобілів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. У рамках цієї роботи уряд схвалив можливість інформаційного обміну між системою «єЧерга» та порталом «Дія». 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, уряд продовжує масштабувати проєкт «єЧерга» для зручного перетину кордонів.
  • Прем’єр-міністр додав, за допомогою цього сервісу транспортні засоби перетнули кордон вже понад 800 000 разів. Йдеться про 756 000 вантажівок та 46 000 автобусів. 
  • Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков запевняє, що затверджені урядом зміни передбачають, що бронювання місця в черзі для перетину кордону буде можливим як через додаток «єЧерга», так і через додаток «Дія». 
  • «Ми послідовно продовжуємо роботу над цифровізацією процесу перетину кордону… До кінця року плануємо запустити тестування цієї можливості для легкових автомобілів», – зауважує Кубраков.

Контекст

Завдяки системі «єЧерга» перевізники можуть запланувати час перетину кордону й не витрачати гроші на кількаденний простій. А держава зможе аналізувати транспортні потоки та фіксувати навантаження, зазначають розробники програми. Сервіс також покликаний скоротити черги на пунктах пропуску. Сервіс робить процес перетину кордону швидким та прозорим, адже усуває людський фактор і корупційні ризики.

Більше року «єЧерга» працює для вантажівок, нещодавно її масштабували для автобусів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні