Категорія
Новини
Дата

Уряд працює над оновленням KPI керівників держбанків для підтримки програми «5–7–9%»

Міністерство економіки, Міністерство фінансів та Національний банк працюють над оновленням KPI керівників державних банків у контексті підтримки програм для реального сектору, сказала в коментарі «Forbes Україна» віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У KPI планується додати показник виконання урядових програм підтримки підприємств реального сектору та, зокрема, проведення посівної, зазначила Свириденко. 
  • Програма «5–7–9%» та кредити для аграріїв під 0% інакше не запрацюють, вважає віцепремʼєрка.

Контекст

Майже місяць тому Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «5–7–9%». На час воєнного стану ставка за кредитом буде 0%. Але українські банки не дуже дослухались до президента – бізнес масово скаржиться на складність отримання кредитів, кажуть у Мінекономіки. Як уряд планує перезапустити програму.

У рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» з 21 лютого до 11 квітня було видано 1391 кредит на загальну суму 3,95 млрд грн, порахували у Мінфіні.

Кабінет міністрів додатково виділив 2,3 млрд грн для підтримки аграріїв за програмою «Доступні кредити 5–7–9».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні