Категорія
Новини
Дата

Кабмін додатково виділив 2,3 млрд грн на пільгові кредити аграріям. Обіцяють до 60 млн грн під 0%

1 хв читання

Кабінет міністрів додатково виділив 2,3 млрд грн для підтримки аграріїв за програмою «Доступні кредити 5–7–9» та спростив реєстрацію сільгосптехніки, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Ключові факти

  • Аграрії можуть отримати кредит під 0% у розмірі до 60 млн грн, відсотки перед банком сплатить держава, наголосив Шмигаль.
  • Постанова передбачає виділення 2,32 млрд грн для пільгового або безпроцентного кредитування аграріїв на посівну з можливістю держгарантій на 80% від суми кредиту, йдеться у пресрелізі Мінфіну.
  • У разі необхідності Мінфін ініціюватиме збільшення витрат на державну підтримку та розвиток мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) у рамках програми.
  • Уряд також ухвалив рішення про максимальне спрощення реєстрації сільгосптехніки, заявив Шмигаль.

Контекст

У рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» з 21 лютого до 11 квітня було видано 1391 кредит на загальну суму 3,95 млрд грн, порахували у Мінфіні.

Майже місяць тому Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «5–7–9%». На час воєнного стану ставка за кредитом буде 0%. Але українські банки не дуже дослухались до президента – бізнес масово скаржиться на складність отримання кредитів, кажуть у Мінекономіки. Як уряд планує перезапустити програму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні