Категорія
Новини
Дата

Кабмін додатково виділив 2,3 млрд грн на пільгові кредити аграріям. Обіцяють до 60 млн грн під 0%

Кабінет міністрів додатково виділив 2,3 млрд грн для підтримки аграріїв за програмою «Доступні кредити 5–7–9» та спростив реєстрацію сільгосптехніки, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Аграрії можуть отримати кредит під 0% у розмірі до 60 млн грн, відсотки перед банком сплатить держава, наголосив Шмигаль.
  • Постанова передбачає виділення 2,32 млрд грн для пільгового або безпроцентного кредитування аграріїв на посівну з можливістю держгарантій на 80% від суми кредиту, йдеться у пресрелізі Мінфіну.
  • У разі необхідності Мінфін ініціюватиме збільшення витрат на державну підтримку та розвиток мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) у рамках програми.
  • Уряд також ухвалив рішення про максимальне спрощення реєстрації сільгосптехніки, заявив Шмигаль.

Контекст

У рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» з 21 лютого до 11 квітня було видано 1391 кредит на загальну суму 3,95 млрд грн, порахували у Мінфіні.

Майже місяць тому Володимир Зеленський заявив про розширення програми кредитування для підприємців «5–7–9%». На час воєнного стану ставка за кредитом буде 0%. Але українські банки не дуже дослухались до президента – бізнес масово скаржиться на складність отримання кредитів, кажуть у Мінекономіки. Як уряд планує перезапустити програму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні