Категорія
Новини
Дата

USAID має намір надати $250 млн на підтримку українських фермерів

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділить $250 млн, щоб допомогти українським фермерам, які постраждали від блокування постачання зерна Чорним морем через вторгнення Росії, повідомила очільниця агентства Саманта Пауер під час візиту до Одеси, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виступаючи в Одеському порту, Пауер сказала, що інвестиції в рамках ініціативи USAID, орієнтованої на сільськогосподарський сектор України, спрямовані на розвиток сільськогосподарської інфраструктури та розширення інших експортних маршрутів.
  • Вона також закликала інші уряди і приватний сектор доповнити інвестиції США ще $250 млн, щоб допомогти фермерам, і в довгостроковій перспективі стимулювати економіку України.
  • «Ми колективно зацікавлені в тому, щоб українські фермери залишалися в бізнесі», – сказала Пауер.

Контекст

Напередодні Пауер відвідала Державну службу з надзвичайних ситуацій у Києві, де оголосила про гуманітарну допомогу на суму понад $500 млн. Вона також передала додаткове обладнання на суму $2,3 млн для ДСНС.

17 липня РФ направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження угоди. У Кремлі заявили, що повернуться до неї після виконання умов РФ. Пізніше російське МЗС опублікувало заяву, в якій йдеться про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Того ж дня президент Володимир Зеленський запропонував продовжити роботу «зернового коридору» після того, як Росія вирішила вийти з угоди. «Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, то всі готові продовжувати постачання зерна», – сказав він.

Європейський Союз прагне перевозити більше українського зерна автомобільним і залізничним транспортом, щоб компенсувати вихід Росії з експортної угоди Чорним морем, заявили лідери та офіційні особи блоку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні