Категорія
Новини
Дата

Усі 27 країн ЄС підтримують статус кандидата для України – Bloomberg

Усі 27 держав – членів Європейського Союзу домовилися про надання статусу кандидата для України. Про це пише Bloomberg з посиланням на співрозмовників, які ознайомлені з результатами зустрічі послів ЄС у понеділок, 20 червня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За інформацією видання, на зустрічі послів ЄС ніхто не заперечував цього рішення.
  • Згідно з проєктом висновків саміту, з яким ознайомився Bloomberg, формулювання щодо статусу України ще не оформлено письмово.
  • Лідери ЄС зустрінуться у Брюсселі для обговорення цього питання 23–24 червня.

Контекст

Європейська комісія рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидатів на членство в Європейському Союзі. «Комісія рекомендує Європейські раді, по-перше, надати Україні європейську перспективу і, по-друге, надати статус кандидата. Звичайно, з розумінням, що країна виконає певний набір подальших важливих реформ», – сказала Урсула фон дер Ляєн на спеціальному брифінгу.

Остаточне рішення про надання статусу мають затвердити всі 27 держав-членів. Сама процедура членства – це процес, який охоплює складний набір кроків та умов, які зазвичай можуть тривати понад 10 років. Хорватія була останньою країною, яка приєдналася до блоку. Процес подання заявки тривав 10 років, перш ніж її було офіційно прийнято в 2013 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні