Категорія
Новини
Дата

УЗ зареєструвала компанію Ukrainian Railways Cargo Poland для роботи з ринком ЄС

«Укрзалізниця» 30 червня зареєструвала майбутнього європейського оператора Ukrainian Railways Cargo Poland (Варшава, Польща), який зʼєднуватиме своєю роботою перевезення Україною та європейськими країнами, йдеться в пресрелізі УЗ.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В УЗ планують, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі надаватиме комплексну послугу вантажоперевезень, координуватиме роботу з європейськими операторами, вантажовласниками, прикордонними переходами, оперуючи рухомим складом колії 1435 і 1520, контролюватиме рухомий склад товариства за кордоном.
  • «Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення «Укрзалізниці» на міжнародній арені», – зазначив голова правління УЗ Євген Лященко.
  • За його словами, створення компанії продиктовано необхідністю розвитку та росту вантажообороту Україна – ЄС. 
  • «Також це одна зі складових стратегії надання комплексної послуги перевезення від дверей до дверей», – наголосив член правління УЗ Вʼячеслав Єрьомін.
  • Довгострокову стратегію роботи міжнародного підрозділу в УЗ обіцяють затвердити найближчим часом.

Контекст

УЗ в червні 2023 року збільшила обсяги перевезення вантажів на 32% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року – до 12,4 млн т. У порівнянні з травнем цей показник зріс на 8%.

Перевезення вантажів у внутрішньому сполученні в червні 2023 року зросли на 40,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року – до 7,9 млн т. Перевезення на експорт зросли на 24,3% – до 4 млн т.

Лідерами за обсягами перевезень у червні традиційно були зернові вантажі, будівельні матеріали, кам’яне вугілля, залізна й марганцева руда.

Напочатку червня повідомлялося, що ЄБРР надасть €200 млн кредиту УЗ для модернізації залізничного сполучення з ЄС на Заході України. 

Зазначалось, що позика у €100 млн на екстрене фінансування капітальних видатків та €100 млн на підтримку робочого капіталу мають зменшити наслідки війни, сприяючи розширенню транскордонної пропускної здатності та покращенню залізничного сполучення з ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні