Категорія
Новини
Дата

У Туреччині закрилася друга криптобіржа на тлі обмежень влади щодо криптовалют

Криптовалютна біржа Vebitcoin припинила діяльність через фінансові труднощі. Це вже друге закриття криптобіржі за останній час у Туреччині, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У суботу турецькою владою було заблоковано внутрішні банківські рахунки Vebitcoin і затримано чотирьох осіб.
  • Згідно з даними CoinGecko, до закриття щоденні обсяги торгів на Vebitcoin становили майже $60 млн.

Контекст

Напередодні одна з найбільших турецьких бірж криптовалют Thodex раптово припинила роботу, а засновник і гендиректор біржі Фарук Фатіх Озер покинув країну. За повідомленнями місцевих ЗМІ, він вилетів до Албанії, взявши з собою $2 млрд від інвесторів. Туреччина видала міжнародний ордер на арешт Озера. Також затримано 62 людини у справі Thodex.

Тим часом у Туреччині все частіше звучать заклики до регулювання ринку криптовалют через шахрайство. Раніше цього ж місяця центральний банк Туреччини заборонив використання цифрових активів для платежів. А президент Реджеп Тайіп Ердоган закликав до швидкого регулювання, попередивши про фінансові піраміди, що виникають на криптовалютних ринках.

Криптовалютний ринок Туреччини набрав обертів в останні місяці. Громадяни вкладають кошти в цифрові активи, прагнучи захистити свої заощадження від знецінення ліри та інфляції, яка в березні досягла 16,2%, що більш ніж утричі перевищує цільовий показник у 5%. Турецька ліра впала на 10% по відношенню до долара цього року.

За даними аналітичної компанії Chainalysis, обсяги криптовалютної торгівлі в Туреччині з початку лютого по 24 березня досягли $27 млрд. За той же період попереднього року – лише близько $870 млн. Значний стрибок торгівлі криптовалютами стався в перші кілька днів після того, як Ердоган шокував ринки, звільнивши главу Центрального банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні