Категорія
Новини
Дата

В Україні фіксується рекордне споживання електроенергії. «Укренерго» просить обмежити використання кондиціонерів

1 хв читання

Найвище споживання електроенергії за першу половину літа в Україні зафіксовано 6 липня о 16:00. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Як пояснили в компанії, таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів, зазначили в «Укренерго».
  • Високий рівень споживання 6 липня зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. 
  • Зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює роботу, енергосистема оговтується від численних російських атак, наголосили в НЕК. 
  • В «Укренерго» закликали споживачів з 16:00 до 23:00 зменшити використання кондиціонерів і потужних електроприладів.

Контекст

30 травня по всій Україні відбулося відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. В «Укренерго» тоді повідомили, що ​​близько 13:00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей.

21 червня на мережах «Укренерго» виникла аварійна ситуація. У Києві від енергопостачання було відключено 100 000 споживачів через ускладнення роботи високовольтних мереж центрального регіону.

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький раніше заявляв, що енергосистема України цього літа може відчувати дефіцит електроенергії через проведення ремонтних робіт. Його компенсуватимуть за рахунок ТЕС та імпорту. За словами Кудрицького, ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших. На це впливають масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і те, що в окупації залишаються кілька великих електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд