Категорія
Новини
Дата

В Україні не працюють 85% зареєстрованих бізнес-інкубаторів – Мінцифри

Станом на грудень 2023 року в Україні зареєстровано понад 70 інкубаторів, але з них працюють – до 10. Про це йдеться в Стратегії розвитку інновацій до 2030 року від Мінцифри, чернетку якої отримав Forbes

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Із 70 зареєстрованих в Україні бізнес-інкубаторів працює менша частина – до 10. На офіційних сайтах інкубаторів часто не висвітлюються дані про інвестиції та розвиток їхніх випускників, йдеться в документі. 
  • Також в Україні немає достатньої кількості акселераторів, орієнтованих на ключові напрямки розвитку інновацій. «Часто акселераційні програми орієнтовані на навчання, а не зростання стартапів», – зазначають автори документу. 
  • Бізнес-інкубатори забезпечують умови для розвитку та підтримки винахідників та підприємців на початковій стадії роботи. Бізнес-акселератори надають підтримку стартапам, які створюють та/або впроваджують інновації, йдеться в документі Мінцифри. 

Контекст  

Стратегія розвитку інновацій – це проєкт Мінцифри з детально розписаними напрямками та кроками до 2030-го. Мета – економічний та технологічний стрибок. Частка інноваційних продуктів у ВВП країни має бути не нижче 15–20%, ідеться в документі.  

На думку авторів документу, впровадження цієї стратегії має забезпечити Україні місце в таких топрейтингах: 30 країн за компонентом «Тягар державного регулювання», 40 країн – за рівнем ринкового домінування та 60 країн за захистом інтелектуальної власності в Індексі глобальної конкурентоспроможності. А також у рейтингу 30 країн за бізнес-регулюванням в Індексі економічної свободи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні