Категорія
Новини
Дата

В Україні поступово відновлюється ринок новобудов. Ціни зросли максимум до 10%

На заході України квартири продають вже у понад 80% житлових комплексів. У Києві та області продажі відновили 14%. Стрімкого зростання вартості нерухомості в Україні не спостерігається – максимум до 10%, свідчить дослідження ЛУН.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В Україні поступово відновлюється ринок новобудов, зазначають експерти. Деякі регіони відновили продажі квартир у понад 90% нових житлових комплексів. Сумарно близько 40% усіх житлових комплексів України відкрили продажі.
  • Найбільший відсоток відкритих продажів у Закарпатській, Івано-Франківській, Черкаській областях, там їх відновили понад 92% житлових комплексів. У Львівській області – 90%. 
  • Середня ціна у цих регіонах збільшилась на 7-10%. У дослідженні ціну квадратного метра у доларах станом на кінець квітня порівнювали з даними за 23 лютого.
  • У Чернівцях відновили продажі 76% житлових комплексів. Це трохи менше, ніж по інших західних областях, але усе ще велика доля відновлення. Ціна при цьому збільшилась на 7%.
  • У Києві та області продажі відновили 14% ЖК, в Одесі – 56% ЖК. Середня ціна квадратного метра в обох містах майже не змінилась. 
  • У Запоріжжі будівництво та продажі відновили два житлових комплекси, це 8% від усіх новобудов на ринку міста.
  • Стрімкого зростання вартості нерухомості в Україні не спостерігається – максимум до 10%, зазначили експерти.
В Україні поступово відновлюється ринок новобудов. Ціни зросли максимум до 10% /Фото 1

Контекст

Україні зараз будується вже понад 400 житлових комплексів. Місяць тому їх було 164. На інтерактивній карті ЛУН Місто можна побачити новобудови України, в яких відновилося будівництво.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Забудовників стимулюють заяви про фінансування державою спорудження житла для тих, хто його втратив. Тимошенко заявляв, що за державною програмою обиратимуть близькі до готовності об’єкти, які можна завершити за три-чотири місяці.

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два ЖК по 50 000 кв. м кожен. Також близько 100 000 кв. м житла планується побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні